Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Live: új frontember, új album, új kezdet

0829liveEgy másik énekessel és új lemezzel tér vissza a színre a '90-es évek egyik kiemelkedően sikeres amerikai rockzenekara, a Live. A banda pár éve már koncertezik az Ed Kowalczyk helyére állított Chris Shinn-nel, az első új felállásban készített albumot pedig október 27-én jelentetik meg.

2006-ban, Songs From The Black Mountain címmel hallhattunk utoljára új dalgyűjteményt a pennsylvaniai Live-tól, akik az 1994-es Throwing Copper albummal váltak az egyik legsikeresebb amerikai grunge/rádiórock-zenekarrá. Azóta persze elég sok minden történt náluk: az összekeverhetetlen hangú frontember, Ed Kowalczyk 2009-ben kilépett, ami a zenekar rövid feloszlását eredményezte. A volt énekes és a hangszeres szekció ezután még egy csúnya pereskedésbe is belebonyolódott. A Live ezután 2011-ben aktivizálta magát újra, immáron Chris Shinn-nel a mikrofonnál.

„Tudtuk, hogy egy veterán előadóra van szükségünk, aki új dimenziókat, zenei készségeket és hitelességet tud hozzátenni a zenekarhoz", mondja Chad Taylor gitáros. „Az egyetlen név, amelyet mindhárman felvetettünk, Chris Shinné volt. Nem tartottunk meghallgatásokat, egyszerűen csak felhívtunk egy barátot, és megkérdeztük, akar-e a Live-val zenélni." Shinn korábban a Blind Melon és a Pearl Jam ex-tagjaiból verbuvált Unified Theoryban játszott, a Live-ban pedig a The Turn című új albumon mutatkozik be október 27-én.

0829livecA dallista az alábbi:

01. Sirens Call
02. Don't Run To Wait
03. Natural Born Killers
04. 6310 Rodgerton Dr.
05. By Design
06. The Way Around Is Through
07. Need Tonight
08. The Strength To Hold On
09. We Open The Door
10. He Could Teach The Devil Tricks
11. Till You Came Around

A Think Loud kiadónál megjelenő album producere Jery Harrison volt, akivel a banda két legerősebb nagylemeze, az említett Throwing Copper és az 1999-es The Distance To Here is készült.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.