Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lillian Axe: ha ez nem kuriózum, akkor nem tudjuk, mi az...

Szeptember 12-én a Helstar és egy szekérderéknyi másik csapat társaságában végre Budapestre is eljut a dallamos hard rock mezőny egyik kultikus bandája, a Lillian Axe, ám a koncert előtt még egy speciális kiadvány is várható Steve Blaze-éktől.

Augusztus 28-ám kerül a boltokba a CME Records gondozásában a Rebirth című anyag a Circle Of Light nevű formációtól, ami azért érdekes, mert ez a név a Lillian Axe eredeti felállását takarja, azaz Steve Blaze gitáros/főnök mellett Johnny Vines énekes, Danny King dobos és Michael Maxx Darby basszer egyesítették benne erőiket. Még ennél is jobb hír, hogy a projekt a Lillian Axe azon dalait vette újra, amelyek annak idején még a banda szerződtetés előtti korszakában születtek, ám egyik későbbi anyagra sem kerültek fel.

A lemezen ennek megfelelően az alábbi témák kapnak helyet:

01. Circle Of Light
02. Circus Comes To Town
03. Sail Into The Heavens
04. Modern Day Vampire
05. Rebirth
06. Rest In Peace
07. Silent Night Lonely Night
08. Every Dog Has Its Day
09. On A Clear Night
10. Try To Stop Me Now
11. King Of The Beasts

Hogy Blaze miért nem a jelenlegi Lillian Axe tagsággal (a képen) vette újra ezeket a korai gyöngyszemeket, az egyelőre rejtély, de remélhetőleg meg tudjuk tőle kérdezni a zenekar első magyarországi koncertje előtt, amely szeptember 12-én lesz a Club 202-ben. A Lillian Axe mellett a monstre bulin ott lesz még a James Rivera vezette Helstar, az oszrák Mortician, kanadai The Order Of Chaos, a dán Seven Thorns és a svájci Emerald is. További részletek itt.

A Lillian Axe a '80-as évek közepe óta aktív, és ugyan sosem váltak sztárokká, olyan lemezeik, mint az 1989-es Love And War, az 1992-es Poetic Justice vagy az 1993-as Psychoschizophrenia a melodikus hard rock műfaj legelőremutatóbb mesterművei közé tartoztak a maguk idejében. A zenekar idén egy új énekessel, Brian Jonesszal tért vissza a XI: The Days Before Tomorrow lemezzel, ennek európai turnéja keretében érkeznek majd Budapestre is.

Blaze-zel készült aktuális interjúnkat itt olvashatod.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.