Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lillian Axe: félig kész a lemez, egy részlet elérhető

2012. február 14-én tervezi megjelentetni következő lemezét a louisianai Lillian Axe. Az anyag jelenleg XI: The Days Before Tomorrow címen fut, és ez lesz a kultikus dallamos hard rock banda első albuma, amelyen Brian Jones bűvöli a mikrofont.

Steve Blaze gitáros/főnök közlése szerint az album nagyjából fele már teljesen elkészült, így valószínűleg tartani tudják magukat a tervezett menetrendhez. A kiadó a Blaze-féle Love And War Records lesz, de a terjesztésbe a patinás Megaforce is besegít majd nekik. A produceri teendőket ismét Blaze látja el, de a meglehetősen szegényes hangzású utolsó Lillian Axe lemezek után talán reményre ad okot, hogy a végleges keverésért az a Sylvia Massey felel majd, aki korábban többek között Prince-szel, Johnny Cash-sel, a Toollal, a Deftones-zal vagy a System Of A Downnal is dolgozott már korábban. „Igen fontos album ez az életünkben, hiszen új énekes mutatkozik be rajta”, mondja Blaze. „Ahogy írtam a dalokat, olyan típusú kreativitást érzékeltem, mint annak idején a Psychoschizophrenia munkálatai közben. A zenekar is nagyszerű munkát végzett eddig.”

Az anyagra többek között olyan dalok kerülnek majd fel, mint a Bow Your Head, a Gather Up The Snow, a Soul Disease vagy a The Great Divide. A Take The Bullet című szerzemény egy részlete már meg is hallgatható.

Brian Jones közvetlen elődje a Lillian Axe-ben a leginkább a Metal Church-ből ismert Ronny Munroe volt, aki azonban mindössze néhány hónapig töltötte be az énekesi posztot a bandában: Blaze úgy vált meg tőle tavaly októberben, hogy a kollaborációnak semmiféle kézzelfogható eredménye nem született. Munroe – a korai demókat feléneklő Johnny Vinest nem számítva – a Lillian Axe harmadik frontembere volt a klasszikus lemezeken szereplő Ron Taylor és az őt a banda újjáalakulása után nem sokkal felváltó Derrick LeFevre után. Brian több mint két évtizede a banda fanatikus rajongója, vagyis távolról sem valami ifjú titánról van szó, hanem egy tapasztalt helyi klubveteránról.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.