Shock!

július 10.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Közvetlenül agyműtétje előtt rúgták ki a frontembert

Megvált énekesétől, Mark Hufftól a Los Angeles-i Quiet Riot, ami önmagában még talán nem lenne olyan nagy hír, hiszen az egykor olyannyira sikeres ős-hajmetalosok ma már okleveles nosztalgiaturnézók, és nem zavarnak túl sok vizet a rockvilágban. A döntés körülményei azonban alaposan megoszthatják a rajongótábort.

A zenekar először nem fűzött extra kommentárt a döntéshez, simán csak bejelentették, hogy Huff helyett Keith St. Johnnal (korábban Montrose, Burning Rain) játsszák le februárban esedékes három New York-környéki koncertjüket. Ezt követően azonban Mark a Facebookon közzétett egy bejegyzést: „Itt ülök épp a kórházban, és egy agysebészeti műtétre várok. A Quiet Riot megvált tőlem, és senkinek sem volt annyi vér a pucájában, hogy a szemembe mondja a döntést. Érdekes dolog ez a rock'n'roll biznisz... A neten kell elolvasnom a hírt arról, hogy kikerültem a bandából, és személyre szóló üzenetet még csak nem is kapok? Mi a fasz ez?"

Frankie Banali dobos később szintén a közösségi oldalon reagált Huff szavaira. „Mindig is azt vallottam, hogy a szennyest nem kell nyilvánosan kiteregetni, és ez még akkor is így marad, ha egyesek ezt nem tartják tiszteletben, és úgy vádaskodnak. Egy dolgot viszont le kell szögeznem: Mr. Huff egészségügyi állapotának semmi köze sem volt a döntéshez, amit hoztunk, noha kétségtelenül szerencsétlen, hogy időben pont így alakultak a dolgok." Banali hozzáteszi, hogy a banda a megfelelő időben hivatalos levélben értesítette Huffot a döntésről, vagyis szó sincs előzetes internetes teregetésről.

A Quiet Riot elődzenekarát még a néha Randy Rhoads alapította meg, a csapatnak azonban már egy későbbi inkarnációja vált szupersztárrá Amerikában a '80-as évek elején: 1983-as lemezük, a Metal Health az első metal lemez volt, amely felkerült a Billboard 200-as listájának első helyére, és több mint 6 millió példányban kelt el az Egyesült Államokban. A csapat az 1984-es Condition Criticallal még folytatta a sikereket, az 1986-os QR III viszont megbukott a piacon, a karizmatikus frontember, Kevin DuBrow távozása után pedig már egyáltalán nem termett számukra babér. A banda az évek során többször is szétszéledt, legutóbb a '90-es évek elején visszatért DuBrow 2007-es, kokain-túladagolás okozta halála után. A Quiet Riotot 2010-ben hozta ismét össze Banali, akinek jelenlegi hangszeres társai Chuck Wright basszusgitáros és Alex Grossi gitáros, vagyis a Metal Health felállást már csak a dobos képviseli a Quiet Riotban.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.