Shock!

augusztus 10.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Közösen érkezik Budapestre a Lillian Axe és a Helstar

Két ízig-vérig kultikus zenekar lép fel szeptember 12-én a Club 202-ben, a Hammer Concerts szervezésében, ráadásul mindketten első ízben koncerteznek Magyarországon. A New Orleans-i Lillian Axe a dallamos hard rock híveinek körében örvend underground megbecsülésnek, míg a texasi Helstar US power metalban számít verhetetlennek.

A Steve Blaze gitáros (a képen) vezette Lillian Axe a '80-as évek közepe óta aktív, és ugyan sosem váltak sztárokká, olyan lemezeik, mint az 1989-es Love And War, az 1992-es Poetic Justice vagy az 1993-as Psychoschizophrenia a melodikus hard rock műfaj legelőremutatóbb mesterművei közé tartoztak a maguk idejében. A zenekar idén egy új énekessel, Brian Jonesszal tért vissza a XI: The Days Before Tomorrow lemezzel, ennek európai turnéja keretében érkeznek majd Budapestre is.

A texasi Helstar a súlyos, vérbő amerikai típusú power metal mestere, akik idén ünneplik fennállásuk harmincadik évfordulóját. Az elsősorban frontemberéről, a zseniális hangú James Riveráról ismert zenekar legutóbb 2010-ben adott ki lemezt Glory Of Chaos címmel. Ugyan Rivera már járt pár éve Magyarországon a Vicious Rumors aktuális énekeseként, a saját legfontosabb szívügyének tekinthető Helstarral először keveredik majd hazai deszkákra.

A szeptember 12-ei koncert helyszíne a Club 202 lesz, ezen túlmenően további információkkal egyelőre nem tudunk szolgálni, de hamarosan.

Steve Blaze-zel készített interjúnk a jövő héten jelenik meg.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 Joel Simoni 2012-04-26 14:15
Ez a hír aztán odab...z rendesen!
Már éppen számolgattam, mennyiből jönne ki, ha Innsbruckban nézném meg őket.
Maximális "ríszpekt" a Hammer Concerts-nek, hogy ezt bevállalják.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.