Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Közös turnéra indul a Mötley Crüe és a Poison?

November 13-ai szólókoncertjén, a kanadai Windsorban Bret Michaels, a Poison énekese a színpadon azt mondta: a jövő év folyamán zenekara a Mötley Crüe-vel közösen indulhat turnéra az Egyesült Államokban. Michaelsék 2011-ben fennállásuk 25., Nikki Sixxék pedig 30. évfordulóját ünneplik majd.

Mindez azért érdekes, mert a két zenekar között a '80-as években nem volt éppen felhőtlen a viszony, sőt, a Mötley oldaláról még az utóbbi években is merev elutasítást váltottak ki a hasonló gondolatok. „Semmiképp sem turnéznánk a kibaszott Poisonnal. Vannak vezérek és követők. A követők sosem érdekeltek", fogalmazott Nikki Sixx egy korábbi nyilatkozatában.

A hajbanda-korszak két óriásának közös turnéja ugyanakkor üzletileg minden bizonnyal igen komoly húzás lenne: a Los Angeles-i Mötley Crüe több mint 50 millió, a Pennsylvaniából elszármazott Poison pedig több mint 30 millió albumot adott el karrierje során, és mindketten a '80-as évek emblematikus rockcsapatai közé tartoztak. A többé-kevésbé a teljes rockszíntér által elismert Mötley-vel szemben ugyanakkor a Poison gyakran megkapta, hogy pocsék felkészültségű muzsikusok műanyagból készült zenekara, többek között a Guns N' Roses-zal is igen komoly konfliktusaik voltak emiatt.

A Poison klasszikus felállása 1999-ben állt össze újra néhány évnyi szünet után, azóta időről időre útra kelnek az Egyesült Államokban, és rendszerint teltházas arénákban koncerteznek. Új dalokat utoljára 2002-ben adtak ki, és mivel a Hollyweird album gyorsan eltűnt a süllyesztőben, a csapat a továbbiakban megmaradt a kasszacsörgető nosztalgiaturnéknál. A Mötley Crüe eredeti négyesfogata egy kihagyásos szakaszt követően az évtized közepe óta aktív ismét, és szintén jó kört futnak. Legutóbbi albumuk, a kritikusok által is nagyra értékelt 2008-as Saints Of Los Angeles a Billboard-lista negyedik helyén nyitott.

További kapcsolódási pont a két zenekar között, hogy a Mötley Crüe-nél a súlyos csontbetegséggel küszködő Mick Mars gitáros, a Poisonnál pedig a cukorbeteg Bret Michaels egészségi állapota miatt számít nehezen tervezhetőnek a jövő. A különböző valóságshow-kban is gyakran megforduló Michaels idén tavasszal stroke-ot kapott, és csupán a szerencsének köszönhető, hogy életben maradt.

 

Hozzászólások 

 
#1 Guest 2011-01-14 23:12
uuu egy mötley-t de megnéznék végre már. vajh' esélytelen, hogy ide is jöjjenek? legalább bécsbe !
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.