Shock!

november 14.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Közös szimfonikus turnét tervezett Jon Lord és Bruce Dickinson

Nem tudna elképzelni egy szimfonikus Iron Maiden-turnét Bruce Dickinson. Az énekes azonban komolyan tervezgetett egy efféle körutat a néhai Jon Lorddal, a műsorban a Deep Purple örökzöldjeivel...

0912brucejon

Éppen Mire jó ez a gomb? című, magyarul is megjelent önéletrajzát népszerűsíti Bruce Dickinson. Az Iron Maiden énekesétől kérdezni is lehet aktuális előadásain, így jött szóba az egyik rendezvényen a Deep Purple néhai billentyűse, a 2012-ben elhunyt Jon Lord, akinek híres szimfo-rock műsoraiban Dickinson alkalomadtán vendégeskedett is. „Jon igazi úriember volt", emlékezett Lordra Bruce szeptember 8-án, Koppenhágában. „Közeli barátok voltunk... Aztán sajnos elhunyt. Hasnyálmirigyrákban szenvedett, de másfél évet élt vele, többet, mint amit bárki jósolt volna neki. És a végén igazából nem is a betegség vitte el, hanem valami szörnyű összeomlás a vérkeringésében, ami lehetséges, hogy inkább a kezelés következtében történt. De őrült terveket dédelgettünk közösen. Ezek közé tartozott, hogy turnéra indulok vele, és nagyzenekari kísérettel éneklek majd Deep Purple-dalokat. Jon erre készült, ez volt a közös terveink egyike... De aztán az élet közbeszólt, ami nagyon szomorú. Csodálatos ember volt."

Dickinson ennek kapcsán egy kérdésre azt felelte: Maiden-dalokkal nem igazán tudna elképzelni hasonló turnét. „Sokan próbálkoztak már ilyesmivel, rengeteget tisztelek is közülük, de hogy őszinte legyek, szerintem nem működne a dolog. Lehet, hogy egy-egy adott dallal igen – ilyen például az Empire Of The Clouds, az én nótám, amiben valamennyire helyet is kaptak nagyzenekari megoldások. De ez csak egy dal, amit célirányosan ezzel a megközelítéssel írtam. Ezt el tudnám képzelni ebben a formában bizonyos körülmények között. A nagyzenekarral az a fő gond, hogy mit kezdesz vele, amikor éppen nincs dolga? Márpedig ez elég sok dalra állna, amennyiben igazi rock'n'roll-műsorban gondolkodunk..."

A Maident nyáron kétszer is láttuk, egyszer a Firenze Rockson, egyszer pedig a VOLT-on.

 

Hozzászólások 

 
#2 Thasaidon 2018-09-13 10:46
Szerintem Bruce Dickinson simán írhatna egy önálló könyvet csak arról, milyen kreatív ötletei támadtak élete során, amiket valamiért nem tudott véghez vinni, hátha lesz valaki utána, aki megvalósítja őket. :-)
Idézet
 
 
#1 hjules 2018-09-13 10:12
Liba-bőr'n'!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.