Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Közös lemezt készít két régi hajmetalos harcostárs

1221eisleygoldyEisley / Goldy néven fut a Frontiers legfrissebb szerzeménye, és mint ebből is sejthető, a projekt két főszereplője Craig Goldy gitáros, illetve az egyik legjellegzetesebb '80-as évek-beli amerikai hajmetal-torok, David Glen Eisley. A formáció első albuma jövőre várható.

Két dallamosmetal-veteránt szerződtetett le a Frontiers: 2016-ban közös lemezzel jelentkezik a nápolyi melodikus kiadónál Craig Goldy és David Glen Eisley. A gitárost elsősorban a DIO-ból ismeri a többség, azt azonban kevesen tudják, hogy ide pont a Giuffria zenekarban nyújtott teljesítménye miatt került be, ahol Eisley volt az énekes: közös projektjük igen fantáziadús és meglepő, ám érthető módon Eisley / Goldy névre hallgat, és azt a '80-as évek első felét idéző hangzást ígérik tőle, mint amilyet annak idején közösen produkáltak.

Mint tudott, Goldy a klasszikus éra után még egyszer bekerült Dio mellé a 2000-es évek elején, és az énekes 2010-es halála után sem tűnt el a színről, hamarosan Resurrection Kings nevű projektjének albuma is megjelenik a Frontiersnél. Eisleyről azonban utoljára 2001-ben hallhattunk. „2014 októberében Craig hirtelen, meglepetésszerűen felbukkant a házamban, és azt mondta: elég ebből, barátom, itt az idő, hogy felkelj a seggedről, és ismét dolgozni kezdj", mondja az énekes. „Olyannyira hajthatatlan volt, hogy engedtem neki, és felléptem vele egy kis klubban San Diego környékén. Minden tők jól ment, így legközelebb, egy év múlva már azon vettem észre magamat, hogy Nottinghamben játszunk közösen (az októberi Rockingham fesztiválon – a szerk.). A köztes időben pedig már volt szó róla, hogy írhatnánk új dalokat is egy esetleges albumra."

Egyelőre még nem tudjuk, hogy ki játszik majd a két főszereplőn kívül a jövőre várható lemezen, azt pedig őszintén reméljük, hogy a dalokat tényleg ők írják majd, nem pedig a kiadó háziszerzője, Alessandro Del Vecchio...

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Laci 2015-12-21 14:39
Az októberi Rockingham live-ukat simán kiadhatnák A Nagy Hakni címen.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.