Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Közös kislemezzel jelentkezik a német thrash nagy négyese

0608teutonicbig4

Együtt jelentet meg bakelit kislemezt a Kreator, a Sodom, a Destruction és a Tankard, azaz a német nagy thrash-négyes, a Big Teutonic 4. 2012 végén már adtak ki egy gyűjteményes anyagot, ami nagy sikert aratott, a mostani kiadvány pedig feldolgozásokat rejt majd a Brit Heavy Metal Új Hullámának korából.

Február 25-én jelenik meg a The Big Teutonic 4 második közös kiadványa. A Kreator, a Destruction, a Sodom és a Tankard 2012 végén már kiadott együtt egy EP-t a Legacy magazin csatolt mellékleteként, rajta négy feldolgozással (két-két Iron Maiden- és Motörhead-dallal), a mostani anyag pedig szintén régi nagy példaképek dalait rejti majd. A kiadvány bakelitváltozatát kizárólag a Nuclear Blasttől lehet közvetlenül megrendelni átlátszó, fekete, piros és sárga színekben, a CD-változat pedig exkluzív módon a Rock Hard aktuális 334. számának mellékleteként kerül kereskedelmi forgalomba.

A kislemez dalai a következők:

01. Kreator – Lambs To The Slaughter (Raven)
02. Sodom – Don't Walk Away (Tank)
03. Destruction – Princess Of The Night (Saxon)
04. Tankard – Iron Maiden (Iron Maiden)

„Tinédzserként fanatikus Raven-rajongók voltunk", mondja a feldolgozásról Mille Petrozza a Kreatorből. „Ez a szám tökéletesen tükrözi az akkori életstílusunkat, és egyben a második feldolgozás volt, amit stúdióban rögzítettünk." „Akkor ismertem meg a fantasztikus Tanket, amikor 1981-ben kihozták a Don't Walk Away kislemezt, és a címadó dal azóta is a kedvenceim egyike", így Tom Angelripper a Sodomból. „Az ő hatásukra lettem fanatikus metalrajongó egész hátralévő életemre, és abban is nagy szerepük volt, hogy a saját csapatom is triófelállásban működik."

A Destruction megalapításában a Saxon játszott alapvető szerepet. „Mielőtt megalakultunk volna, mind közösen vettünk részt egy svájci bulijukon a Denim & Leather turnén", idézi fel Schmier. „A Princess Of The Night mindig a NWOBHM-mesterek számomra legkedvesebb dalai közé tartozott: ez az egyedülálló riff már az első lépés volt a speed metal felé, noha akkor még nem tudtuk, mennyire fontos is az a bizonyos este. Egy olyan éjszakáról és egy olyan dalról, amely mindannyiunkra óriási hatást gyakorolt!" „Az első két Maiden-album volt a kedvencem", teszi hozzá ehhez Gerre a Tankardból. „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy végre bakeliten is megjelenik az Iron Maiden dalból készített feldolgozásunk. Óriási móka volt rögzíteni, és még Paul Di'Anno is azt mondta egyszer egy Rock Hard-interjúban, hogy tetszett neki a mi változatunk. Ennél nagyobb elismerésre egyszerűen nincs szükség, és persze azt is nagyon várjuk, hogy folytatódjon a Big Teutonic 4 sztorija!"

A német thrash négy alapzenekara először 2013. június 1-jén állt együtt egy színpadon a geiselwindi Beastival fesztiválon. Egyelőre nem tudni, mikor várható folytatás.

 

Hozzászólások 

 
+4 #3 Zoli 2015-02-11 18:33
"Egyelőre nem tudni, mikor várható folytatás."

A summer breeze fesztiválon.
Idézet
 
 
+4 #2 Bandi 2015-02-11 17:42
Egy magyar koncert nem ártana :)
Idézet
 
 
+2 #1 Tulus 2015-02-11 14:29
Még több ilyet fiúk! :-) \m/
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.