Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Közös albummal jelentkezett Les Claypool és Sean Lennon

Június 3-án közös nagylemezzel jelentkezik Les Claypool, a Primus basszusgitár-kínzó őrült mágusa, illetve John Lennon kisebbik fia, Sean. A két zenész közös projektje a The Claypool Lennon Delirium névre hallgat, és a Monolith Of Phobos album teljes egészében meghallgatható.

0528lessean

Egy backstage-es találkozás eredményezett lemezt Les Claypool és Sean Lennon párosánál miután tavaly utóbbi zenekara, a Ghost Of A Saber Tooth Tiger előzenekaroskodott a Primusnak. A páros végül közös jammelésbe bonyolódott, és ebből fejlődött ki a The Claypool Lennon Delirium projekt. „A zenei kapcsolatfelvétel, avagy jam is párbeszéd, és azok a legjobb beszélgetések, amelyek szabadon, maguktól jönnek”, mondta Les a Rolling Stone-nak. „Ötletek kölcsönös megvitatásáról van szó egyéni diktátumok helyett. Amikor elkezdtünk játszani Seannal, csak úgy záporoztak az ötletek, szóval olyan volt az egész, mint egy érdekes eszmecsere.”

Az album témája mindenesetre korántsem vidám, hiszen ha nem is kizárólagosan, de elsősorban a drogokat járják körbe a dalok egy részében. „Vannak ex-junkie barátaim, és miközben felnőttem, mindenütt cuccozókat és alkoholistákat láttam magam körül”, így Claypool. „Tinédzser gyermekeim vannak, és eléggé aggaszt az ópiáthasználat kérdésköre. Egy barátom lánya mélyre süllyedt a heroinban, mert elkezdett OxyContint szedni (erős, oxikodont tartalmazó fájdalomcsillapító gyógyszer, amelyet gyakran drogfüggők szednek az elvonási tünetek enyhítésére – a szerk.), és most már gyakorlatilag azt sem tudja, hol van. Róla szól az Oxycontin Girl című dal, ami szövegét tekintve mindenképpen sötét: belebújok egy szereplő bőrébe, és így fejezem ki az aggodalmamat, így űzöm el a démonokat. Mindenképpen végigvonul a lemezen egy erős gyógyszerlobbi-ellenes vonulat. Ott van egyrészt az Oxycontin Girl, de a Cricket And The Genie is, ami egy olyan srácról szól, aki receptre kapható gyógyszerekre, legális cuccokra kapott rá, és tönkrement az élete. Az egyik leggonoszabb dolog a mai Amerikában az ellentmondás aközött, hogy a nagy gyógyszerkonszernek ráerőltetik a gyerekekre és a felnőttekre a legális drogokat, miközben a kriminalizált cuccok ellen meg megy a háború – ezek a társadalom másik rétegeit gyilkolják.”

A lemez alább teljes egészében meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
#3 imi 2017-10-05 13:33
Egy kritikát megérdemelt volna. Nálam 2016-ban az első helyen végzett.
Idézet
 
 
#2 Codename333 2016-05-29 21:53
a Boomerang Baby óriási nóta lett.Jó lemez lett
Idézet
 
 
+3 #1 Dead again 2016-05-29 10:19
Szerintem nagyon király lett, nagyon tetszik. Bár azt nem tudom elhallgatni, hogy ha Les ennyire kreatív, akkor írhatott volna már egy új Primus lemezt is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.