Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Közeleg a Coal Chamber újjáalakulása?

Dez Fafara az myYearbooknak adott interjújában elárulta: ha úgy hozná a sors, szívesen adna koncerteket régi zenekarával, a Coal Chamberrel. A '90-es évek végén roppant népszerű nu metal sikerbanda két tagja jelenleg egyébként is együtt zenél egy új csapatban.

„Tíz év telt el azóta, már túlléptünk a múlton, Meegs és Mike (Miguel „Meegs" Rascon, illetve Mikal „Mikey" Cox, a Coal Chamber egykori gitárosa és dobosa) pedig megszabadultak a kemény drogoktól", mondta a Devildriver frontembere. „Eleve azért hagytam ott a bandát, mert nagyon belemásztak a metamfetaminokba, én pedig nem vagyok képes együtt létezni ilyesmikkel. Családos ember vagyok, semmiféle kemény drogot nem használok. Így aztán le kellett lépnem, ami kurva szar volt, de legalább kiszedte a zsebükből a pénzt, hogy leálljanak és megtisztuljanak... Évek óta barátok vagyunk, lejárnak a Devildriver bulikra is. Sőt, a YouTube-on még videókat is találni arról, ahogy Meegs a Devildriverrel nyomja a Locót... Azt nem tudom, örömömet lelném-e egy fullos újjáalakulásban, de pár koncertben egészen biztosan."

Meegs és Mikey jelenleg egy We Are The Riot nevű zenekarban nyomulnak. Az eredeti basszusgitárosa, Rayna Foss eleve azért lépett ki a bandából, hogy gyermekével tudjon foglalkozni, és azóta sem zenél főállásban. Utódja, Nadja Peulen jelenleg ruhabizniszben utazik, játéka utoljára a 2005-ös Roadrunner United válogatásalbumon volt hallható, két évvel a Coal Chamber feloszlása után.

Dez nemcsak a Coal Chamberről, de a zenei szakma jövőjéről is beszélt az interjúban. „A lemezipar régi modellje haldoklik", vélekedett. „A Soundscan listájáról is leszedettem magam: nem akarom, hogy folyamatosan küldözgessék, mennyi fogyott a lemezünkből, ma ugyanis ez már semmit sem árul el arról, kinek van meg az albumod. És ezt első kézből tudom, hiszen három fiam van, és egyiküknek sincs egyetlen CD-je sem. Ha kell nekik egy lemez, az iTunes-ról szerzik be. A régi modellnek annyi, szükség van egy újra... Lehet, hogy a zenekaroknak két éven át minden hónapban elő kell rukkolniuk egy-egy új dallal, és ezek alkotnak majd egy albumot. A teljesalbumos megfejtésnek annyi, összeomlott. Vissza kell térni a single-ekre alapuló rendszerhez, ahol az emberek havonta, netán kéthetente kapnak egy single-t, és izgatottak is miatta rendesen. Ehhez persze arra van szükség, hogy az adott zenekar termékeny és gyakorlott legyen, mi pedig azok vagyunk. Amikor albumot készítünk, eleve tizenöt-huszonöt dalt írunk, abból válogatunk."

A Devildriver új lemeze, a Beast idén év elején jelent meg.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.