Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kortárs sámánizmussal jön az új Gravetemple

Június 2-án új albummal jelentkezik a Gravetemple. A Csihar Attila nevével is fémjelzett formáció friss nagylemezének címe Impassable Fears lesz.

0413gravetemple

2006-ban alakult a Gravetemple, amelynek tagságát a Sunn O)))-ból is ismert Stephen O'Malley gitáros, illetve az utóbbi formáció élő fellépéseiről is ismerős, multihangszeres Oren Ambarchi mellett Csihar Attila énekes alkotja. A trió új albuma Impassable Fears címmel érkezik június 2-án a Svart Records gondozásában, és állítólag megújult, még változatosabb formában tükrözi majd azt a death metalon alapuló világot, amelyben alkotnak.

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

gravetemple_c01. A Szarka (The Magpie)
02. Elavult Földbolygó (World Out Of Date)
03. A Karma Karmai (Karmas Claws)
04. Domino
05. Áthatolhatatlan Félelmek (Impassable Fears)
06. Az Örök Végtelen Üresség (Eternal Endless Void)

„Az volt a célunk, hogy ledöntsük a határokat, és új területeket derítsünk fel", mondja az anyagról Csihar, aki szerint a csapat afféle kortárs sámánizmusban utazik. „A sámán az ősi magyar tradíciók szerint olyan személy, aki az anyagi és a spirituális világba egyaránt belelát, és ő maga jelenti a közvetítő csatornát a kettő között. A legmélyebb önmagunkkal megtalált kapcsolat nagyon ősi, és bizonyos szinten néha gyermeki is. Bennünk, emberekben kódolva van a túlélési ösztön, amelynek lényege a haláltól való áthatolhatatlan félelem. Mi úgy intézünk kihívást ezen ősi félelem felé, hogy mindent magunkba fogadunk, ami szembejön velünk a zenei utazásunk során. A lényeg, hogy fogadd el, amit az adott pillanat hoz. A Gravetemple azért különleges, mert ezt a transzállapotot keressük, miközben együtt zenélünk. Majdnem olyan ez, mint egy spirituális élmény."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.