Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Korszerű country/pop-lemezzel jelentkezik Steven Tyler

0621stevenUgyan korábban egy színtiszta popos megközelítésű lemezről volt szó, mára letisztult a kép, és úgy tűnik, countrys vonalon mozog majd Steven Tyler első hagyományos szólóalbuma. Az Aerosmith frontembere jelenleg is nagyban dolgozik a dalokon Nashville-ben.

A Billboard információi szerint január óta Nashville-ben készíti első szólólemezének dalait Steven Tyler. Az Aerosmith énekese azóta maga is megerősítette a hírt, hogy önálló munkája alapvetően countrys jelleget ölt majd, és olyan slágerszerzőkkel dolgozik, mint Brett James vagy Jaren Johnston. Ebből ítélve a lemez az Egyesült Államokban gyakorlatilag mindennél népszerűbb, korszerű country/pop irányban tapogatózik majd, hiszen James korábban többek között Carrie Underwoodnak és Martina McBride-nak, míg Johnston például Keith Urbannek vagy Tim McGraw-nak írt slágereket. „Az Everly Brothersen nőttem fel, így aztán még a Cryin’-ban is benne voltak ezek a hatások”, mondta korábban Tyler egy interjúban. „Annak akkor természetesen Aerosmith-ízűnek kellett lennie, szóval rockosabbnak, de egy részem továbbra is imádja a countryt. Nem tudom persze, pontosan miféle country ez, de mindenki tisztában van vele, mi az az Everly Brothers – ezek a dallamok egyszerűen hihetetlenül jók.”

Tyler azt is elárulta pár hete, hogy az 1989-es Pump album nagy slágere, a Janie’s Got A Gun egy füstös, sötét feldolgozását is felveszi a Jane Got A Gun című westerndráma filmzenealbumához. A szeptemberben bemutatandó film főszereplői Natalie Portman és Ewan McGregor.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #3 shmonsta 2015-04-06 21:53
Egy jó formában lévő Steven Tyler a Keith Urban és Tim McGraw albumokon hallható minőségű dalokkal számomra egy érdekes elegy lehet. A Country / Country Pop a Rock / Metal mellett mindennapos vendég itthon úgyhogy kíváncsian várom.
Idézet
 
 
+4 #2 RobertThorn 2015-04-03 03:39
Bármikor, amikor hallok ilyen - a cikkben is említett - 'korszerű' pop/country stílusú dalt, hálát rebegek el azért, hogy Európában volt szerencsém születni...

De tényleg, főleg a szólóénekesnős formációk, na azok aztán egy szemernyit sem különbek mint az ilyen Lady Gaga/Rihanna féle szupertúlfizete tt borzalmak. Ugyanaz a műanyag hangzás, a verzékben ugyanaz a vernyákoló énekhang, ugyanaz a felszínes alapokon nyugvó kiállás/stílus. Mindössze egyetlen dolog van, ami miatt meg lehet mondani, hogy Nashville-ben rakták össze a dalt (mert az égegyadta világon semmi más nem utal rá ezen kívül): az a k.rva, kihagyhatatlan slidegitár a refrénben. Gondolom arrafele a producereket tárgyalás nélkül azonnal agyonlövik az ivó előtt a hatlövetűvel, ha annak véletlenül eszébe jutna azt mellőznie. Vagy mittudomén hogy miért van ez így. :P

Ezekben a dalokban - meg úgy en bloc az egész 'korszerű' pop/country vonalban - egyszerűen minden benne van, ami miatt szegény Johnny Cash a szégyentől grillcsirkeként foroghat a sírjában.

Természetesen nem kell velem egyetérteni, de szerintem nem kifejezetten örvendetes a tény, hogy Steven Tyler egy ilyen szcénához szeretne mindenáron tartozni, ne de hát ő tudja...
Idézet
 
 
+10 #1 Martin 2015-04-02 14:57
Újabban mindenki Countryzik mióta Taylor Swift bebizonyította hogy Country-val még lehet platina lemezt csinálni? :D 5 éve ott volt Kid Rocktól a Born Free, és az új albuma is ilyen(a kettő közt lévőt nem hallottam). Néhány éve a Ministrys Al Jourgensen is kiadott egy Country albumot Buck Satan and the 666 shooters néven. Na meg Sebastian Bach is riogatja a világot egy Country album ötletével. (Amin nem lepődnék meg mivel újabban minden albumán van 1 country dal). És erre most Steven Tyler is. Mondjuk ezen sem lepődtem meg, mert azért az Aerosmithnek is van Country dala. (pl. Face) Érdekes lesz az biztos, minden esetre én örülök neki, szerintem így van értelme egy szólólemeznek, ha valami teljesen mást csinál a zenész mint ha ugyanazt a zenét játszaná mint a bandájával. Én kíváncsian várom ezt az albumot és remélem hogy tényleg olyan kurva jó lesz mint amilyenre számítok! :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.