Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elektronikus hatásokkal teli, bizarr szólóalbumot készít Steven Tyler

0621steven2011-es szólódala, az (It) Feels So Good a maga idejében elég jó fogadtatásra talált az Egyesült Államokban, így nem csoda, hogy 65 éves korára végre eljutott egy teljes önálló album gondolatáig Steven Tyler, az Aerosmith frontembere. Aki azonban hard rockot vár az énekestől, akár kellemetlen meglepetésben is részesülhet majd a végeredmény hallatán...

„Joe már valami négy szólólemezt készített, én azonban egyet sem", mondta a Rolling Stone-nak Tyler. „Az Aerosmith lemezekhez történt szövegírás, hangszerelés és a többi munka elég volt számomra eddig, elégedett is vagyok ezekkel, de rendkívül jól szórakoztam, amikor az (It) Feels So Good dalt írtam Marti Frederiksennel. Azóta ott van bennem a viszketés, hogy készítsek egy teljes önálló albumot is, és legközelebb pontosan ezt is fogom csinálni. Néhány nagyszerű embert már meg is nyertem az ügyhöz. A dolog persze még korai stádiumban van, de bennem van a késztetés, hogy valami olyasmivel álljak elő, ami nagyban eltér az Aerosmith világától. Az Aerosmith sosem volt jobb, a legutóbbi lemez amolyan igazi egy-mindenkiért-és-mindenki-egyért album lett, de az én szívem egy csomó olyan furcsább, a skatulyákból kilógó dologért is megdobban, amik nem biztos, hogy a többieknek is tetszenének a zenekarban. Imádom például az elektronikus dolgokat, és ez már akkor is így volt, amikor '65-ben Stockhausent hallgattam. Van bennem egy rakás jó és elbaszott, bizarr dolog, amiket ki akarok írni magamból. A zenekar ettől még persze működni fog, nemsokára megyünk Kínába és Szingapúrba is, amivel teljesen új területek nyílnak meg előttünk. Szóval az Aerosmith mindig is jelen lesz, de egyszerűen meg kell csinálnom ezt is."

Amikor a lehetséges partnerekről kérdezték, Tyler elismerte, hogy óriási rajongója Skrillexnek és Deadmau5nak, utóbbival vacsorázott is együtt nemrég, vagyis vélhetően konkrétumokról is szó esett közöttük. „Tényleg új dolgokat szeretnék felfedezni, és vállalni akarom a kockázatot is a szólólemezzel. Határidő nincs: januárban kezdem a munkát, és meglátjuk, meddig jutok el vele márciusig."

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 Tuonela 2013-06-22 11:00
Nagy rajongója vagyok az Aerosmith-nek, de nem vagyok benne biztos, hogy ezt a lemezt meg fogom egyáltalán hallgatni. Ők is olyanok bizonyos szempontból, mint a Beatles: hiába hatalmas zenészek mindannyian, valamiért külön-külön nem működik a varázs (mondjuk mostanában már együtt sem nagyon, de az nem ide tartozik...). Sem Joe Perry lemezeit, sem Tyler szólódalait nem tudom hallgatni. Még talán az 1981-es Whitford/St. Holmes lemez a legjobb az Aero-szólómunkák közül, bár az sem forog nálam minden nap.

Legjobb lenne, ha az Aerosmith kiadna végre egy alapos gyűjteményt a 87-97 közötti albumokról lemaradt dalokból (végülis minden értékelhető, amit azóta csináltak, ebből az időszakból származó dalok átdolgozása, és biztos vagyok benne, hogy még sok kincs lapul a fiók mélyén), turnézna rendesen (hiszen a felvételek alapján élőben még mindig fantasztikusak) , és persze közben olyan szólólemezt csinál Tyler, amilyet csak akar.
Idézet
 
 
+2 #2 Pitta 2013-06-21 23:43
Szólóban végül is bármi belefér. Inkább, minthogy egy esetleges következő Aerosmith lemezt pakoljanak tele bizarr elektronikus dolgokkal.
Idézet
 
 
+4 #1 Metal 2013-06-21 09:40
Félek, hogy ez nem lesz jó...:/
Ez az it feels so good sem egy kifejezetten tökös dal, de remélem azért legalább ezt a szintet hozza majd, és az elektromos dolgokat meg nem kéne túlzásba vinni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.