Shock!

október 18.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Korai még temetni a nyomtatott rockmagazinokat

Habár a kézzelfogható hanghordozók halála után napjainkban szinte mindenhol a nyomtatott lapok, illetve a könyvek közelgő alkonyáról lehet olvasni, a rockmagazinok helyzete talán korántsem reménytelen. Frissen közzétett adatok szerint Nagy-Britanniában például a három vezető rocklap példányszámai nem változtak jelentős mértékben az utóbbi évben.

A brit nyomtatott újságok példányszámát hivatalosan auditáló Audit Bureau of Circulations (ABC) szerint egyáltalán nem biztos, hogy az internet által megrogyasztott lappiacot még a vártnál is hamarabb végzik majd ki a táblagépek, a magazinok esetében legalábbis továbbra is létezik az a bizonyos stabil vásárlóréteg, melyre építeni lehet. A szigetország három vezető rockmagazinja például egyáltalán nem zárt tragikus évet 2010-ben a most véglegesített második féléves adatok és a tizenkét hónapos összesítés tükrében.

A nagyjából három éve példányszámban a New Musical Expresst is lehagyó Classic Rock eladásai éves szinten mindössze öt százalékot csökkentek 2010-ben, az év második felében általában havi 70.323 példányban talált gazdára a lap. A brit Metal Hammer még némi növekedést is elkönyvelt tavaly, igaz, 0,1 százalékosat, vagyis a változás alig érzékelhető: a magazint havonta átlagosan 44.034-en vásárolták meg. Náluk mindenképpen komolyabb nyertes a legendás Kerrang!, mely a fenti kettővel ellentétben hetente jelenik meg, egy számát átlagosan 44.013-an vették meg 2010-ben, ami 4,5 százalékos növekedést jelent 2009-hez képest.

Címkék:

 
FacebookGoogle bookmarkMyspace bookmarkIWIWSatartlapDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Legfrissebb galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.