Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Korai még temetni a nyomtatott rockmagazinokat

Habár a kézzelfogható hanghordozók halála után napjainkban szinte mindenhol a nyomtatott lapok, illetve a könyvek közelgő alkonyáról lehet olvasni, a rockmagazinok helyzete talán korántsem reménytelen. Frissen közzétett adatok szerint Nagy-Britanniában például a három vezető rocklap példányszámai nem változtak jelentős mértékben az utóbbi évben.

A brit nyomtatott újságok példányszámát hivatalosan auditáló Audit Bureau of Circulations (ABC) szerint egyáltalán nem biztos, hogy az internet által megrogyasztott lappiacot még a vártnál is hamarabb végzik majd ki a táblagépek, a magazinok esetében legalábbis továbbra is létezik az a bizonyos stabil vásárlóréteg, melyre építeni lehet. A szigetország három vezető rockmagazinja például egyáltalán nem zárt tragikus évet 2010-ben a most véglegesített második féléves adatok és a tizenkét hónapos összesítés tükrében.

A nagyjából három éve példányszámban a New Musical Expresst is lehagyó Classic Rock eladásai éves szinten mindössze öt százalékot csökkentek 2010-ben, az év második felében általában havi 70.323 példányban talált gazdára a lap. A brit Metal Hammer még némi növekedést is elkönyvelt tavaly, igaz, 0,1 százalékosat, vagyis a változás alig érzékelhető: a magazint havonta átlagosan 44.034-en vásárolták meg. Náluk mindenképpen komolyabb nyertes a legendás Kerrang!, mely a fenti kettővel ellentétben hetente jelenik meg, egy számát átlagosan 44.013-an vették meg 2010-ben, ami 4,5 százalékos növekedést jelent 2009-hez képest.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.