Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Koncertverzióban meghallgatható egy dal az új Behemoth lemezről

0813behemothEgy új dalt is bemutatott a hétvégén, a csehországi Brutal Assault fesztiválon a Behemoth. A Blow Your Trumpet, Gabriel koncertfelvétele alább megtekinthető, Lengyelország első számú metal csapatának új nagylemeze The Satanist címmel jelenik meg ősszel.

„Nagyon atmoszférikus és érzelemgazdag az új lemez", jellemezte néhány héttel ezelőtt a friss Behemoth dalokat a Revolvernek Adam Darski, azaz Nergal énekes/gitáros. „Képzeld el, mintha a Burzum találkozna a New Orderrel és a Killing Joke-kal. De azért nem kell megijednie senkinek, nem mozdultunk el olyan nagyon az ismert hangzásunktól. Gondolj például a Slayerre! Akármilyen stílus elemeivel is kísérleteznek, a végeredmény mindig slayeresen szól. Még amikor a nu metallal flörtöltek, akkor is Slayer album született a dologból. A Behemothra ugyanez áll."

Nergal természetesen nem kevés inspirációt szerzett az új témákhoz leukémiás megbetegedése nyomán is. „Amikor a kórházban voltam, szívtam magamba a tapasztalatokat és az érzéseket. Biztos vagyok benne, hogy ezek most jönnek ki belőlem, mert bizonyos pillanatokban azon kapom magam, amint azon jár az agyam, milyen állapotban is voltam akkor. Én álltam akkor szemben az élettel és a halállal, ami mindenképpen nagyban átformálta a gondolkodásomat. Mindez száz százalékig visszaköszön majd a lemezen és a manapság írt dalaimban. Sokkal radikálisabb vagyok manapság, mint azelőtt."

A Nuclear Blast gondozásában ősszel megjelenő The Satanist albumon olyan dalok szerepelnek majd, mint a Messe Noir, az Ora Pro Nobis, Lucifer vagy a Blow Your Trumpet, Gabriel. Utóbbi augusztus 10-én, a csehországi Brutal Assault fesztiválon élőben is elhangzott, koncertfelvétele alább megtekinthető.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 TelekiPál 2013-08-13 09:25
Rég volt már a Conquer All és a Slave Shall Serve időszak, igaz, srácok?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.