Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Komoly szívproblémái ellenére is új zenekarral tért vissza Sid Falck

0309sidPénteken Budapesten is újból fellép az Overkill, akiknél évek óta Ron Lipnicki a dobos, ám annak idején egy hosszabb periódus erejéig Sid Falck ült a cucc mögött. Utóbbiról 1992-es távozása óta viszonylag keveset hallani, most azonban meghallgatható egy új dal az ütős új zenekarától.

Infectus 13 névre hallgat Sid Falck új zenekara, amelytől Enemy At The Gate címmel meghallgatható egy dal is. Az annak idején a Paul Di'Anno-féle Battlezone-ban nevet szerzett Sid az alapember Rat Skates távozása után került be annak idején az Overkillbe, és három megkerülhetetlen albumot készített a csapattal az 1988-as Under The Influence, az 1989-es The Years Of Decay és az 1991-es Horrorscope képében. Mostani zenekarában Bob Barnak énekel, Andrew Guthrie basszusgitározik, és három gitárosuk is van Janna Jordan-Squires, Shawn Sanders és Steve Pogue személyében. Nagyon aktív működésre ugyanakkor sajnos nem kell számítani tőlük, Falcknak ugyanis problémái vannak a szívével, az elmúlt években két operációja is volt, és még így sem sikerült teljesen rendbehozni a ketyegőjét. Ő maga is olyan alapon hozta össze a zenekart, hogy nem halogathatja tovább a dolgot, mert korántsem biztos, hogy később lesz még alkalma komolyabban visszatérni a doboláshoz...

Persze ha másra nem is, arra azért mindenképpen jó volt ez az aggasztó új helyzet, hogy Sid végre kibékült régi kollégáival az Overkillben. „Éveken át nem volt közöttünk kapcsolat, de az Immortalis és az Ironbound turnéin egyaránt lementem bulikra, és a következő turnén is meg szeretném nézni őket, ha lesz rá lehetőségem", mondta a dobos egy tavalyi interjúban a Crossfire-nek. „Nem akarok belemenni túlságosan mélyen a részletekbe, de Dave Linsk és Blitz is megkeresett, amikor fény derült a szívproblémáimra. Amikor kórházban voltam, Blitz néhány naponta írt üzenetet, és azóta is rendszeresen tartjuk a kapcsolatot. Ez felbecsülhetetlen értékű és nagyon különleges számomra. Csakis tiszteletet és megbecsülést érzek Blitz, D.D., illetve Dave, Derek Tailer és Ron irányába. Az a tény csakis tiszteletet érdemel, hogy ma is évről évre a saját dolgukat csinálják, és nem hajlandóak lassítani, miközben mindenki szünetre vonul – és egyben mindent el is árul arról, mennyire elkötelezettek nemcsak a zenekari brand, hanem a rajongóik irányába is."

Az Infectus 13 esetében egyelőre nincs szó albumról, de az alábbi dal alapján mindenki kitalálhatja, nagyjából mire lehet számítani a bandától. Az Overkill március 13-án Budapesten koncertezik a Sanctuary, a Methedras és a Suborned társaságában. További részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.