Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

KISS: low-budget borítóval jön a Monster, eredetivel a Destroyer

Nyilvános a KISS október közepén megjelenő új nagylemezének borítója. Kétségtelen, hovgy a Monster frontképét a csapat elég egyszerűen és olcsón úszta meg, de a felvezető Hell Or Hallelujah dal alapján a zenével szerencsére aligha lesz gond. Ezelőtt azonban még a klasszikus 1976-os Destroyer újrakiadása is megjelenik.

A KISS jelenleg Észak-Amerikában turnézik a Mötley Crüe-vel, vagyis a motor már javában pörög, a következő időszakban pedig csak még magasabb fokozatba kapcsol majd, hiszen október 16-án jelenik meg a banda új nagylemeze, a tizenkét új szerzeményt tartalmazó Monster. Az albumról pár hete már ismert a Hell Or Hallelujah című felvezető dal, és most már a borító is nyilvános - ám ahhoz képest elég szimplának tűnik, hogy eddig arról volt szó: az 1976-os Destroyerét idézi majd modern formában...

A Monster producere egyébként ismét Paul Stanley énekes/gitáros volt, de Greg Collins is segített neki a munkában. A lemezre olyan dalok kerülnek fel rá a Hell Or Hallelujah mellett, mint a Born To Be A Sinner, az Outta This World, az Are You Ready?, a Freak, az All For The Love Of Rock & Roll, a Back To The Stone Age és a Wall Of Sound. „Nincs szimfonikus zenekar, fiúkórus, billentyű, külső producer vagy dalszerző", mondja a lemezről Gene Simmons énekes/basszer. „Magunkból merítettünk inspirációt, hiszen Tommy Thayer és Eric Singer újból feltöltötték energiával ezt a zenekart a munkaetikájukkal és tehetségükkel. Ez az album igazi zenekari munka gyümölcse, a KISS igazi behemóttá vált. Oda merészkedünk, ahol azelőtt egyetlen csapat sem járt még."

Mielőtt azonban még a Monster megjelenne, augusztus 21-én a boltokba kerül a már említett Destroyer újrakiadása is Destroyer Resurrected címmel, amelyet eredetileg még a tavalyi harmincöt éves jubileumra terveztek kihozni, ám megcsúsztak vele. A Destroyert az eredeti masterszalagokról keverte újra Bob Ezrin, vagyis az eredeti producer, és további érdekesség, hogy az album ezúttal a maga idejében a kiadó által túl agresszívnek tartott frontborítóval lát majd napvilágot (a lemezcég nem merte bevállalni a zenekar hátterében látható lerombolt város képének kiadását). A dallista azonban megegyezik a megszokottal, és mindössze egy bónuszt csapnak hozzá: a Sweet Paint azzal a gitárszólóval, amit Ace Frehley eredetileg megálmodott hozzá, ám végül nem ez a változat került fel a végleges anyagra.

A KISS legutóbbi lemeze, a Sonic Boom 2009-ben jelent meg.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.