Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kingdom Come: „kíméletlenül mechanikus, szívtelen hangkollázsok” az új lemezen

Outlier címmel jelenik meg április 29-én a Kingdom Come új nagylemeze. Aki esetleg abban reménykedik, hogy Lenny Wolf visszakanyarodik a kultikus és egykor nagy sikereket aratott hard rock csapat zenei gyökereihez, az első nyilatkozatok szerint szinte óhatatlanul csalódni fog.

A Kingdom Come utoljára 2009-ben adott ki új dalokat rejtő albumot Magnified címmel, de az április végén az SPV/Steamhammer gondozásában megjelenő, tíz tételes Outlier a beharangozások alapján ismét nem feltétlenül az lesz, amire Lenny Wolf legsikeresebb korszakának hívei várnak. „Egyszerűen szükségét éreztem, hogy mélyen magamba ássak, és vadul belevessem magam az audio-kozmosz végtelenségébe”, mondja Wolf a lemezről. „A végeredmény a kíméletlenül mechanikus, szívtelen hangkollázsok és a tipikus melankolikus, melodikus stílusom ötvözete lett. Tizennyolc hónapnyi harc és őrület áll mögöttem, egy olyan periódus, amikor folyamatosan váltakozott bennem az eufória és a kétség. Művészként sosem lehetsz teljesen biztos abban, mit is csinálták, de én idealista vagyok, és folyamatosan muszáj újabb és újabb kalandos zenei utazásokra indulnom. A kiszámíthatóság ösvénye sosem elégített ki.”

Az album Lenny hamburgi stúdiójában készült, és Eric Förster gitárszólóit leszámítva mindent a főnök játszott fel rá, valamint – naná – ő volt a producer, a hangmérnök és a maszterelő is, vagyis név ide vagy oda, ismét igazi egyszemélyes produkcióval van dolgunk. Ugyan tavaly nyáron felmerültek bizonyos pletykák a Kingdom Come eredeti felállásának újjáalakulásáról, a jelek szerint a dolog még várat magára…

A Kingdom Come első, a zenekar nevét viselő albuma 1988-ban jelent meg, és ugyan mindenkitől megkapták, hogy gyakorlatilag semmi mást nem csinálnak, mint a korszak jellegzetes arénarockos hangzásával tálalják a Led Zeppelin stílusában írt dalokat, az anyag platinalemez lett Amerikában. A bandát a sajtóban rendszerint csak Kingdom Clone-nak csúfolták, és még Gary Moore is írt egy Led Clones című dalt a zenekarról az After The War albumra, amit Ozzy Osbourne énekelt fel. A Kingdom Come második albuma, az 1989-es In Your Face a negatív hype-nak is köszönhetően már nem lett olyan sikeres, így a felállás szétszéledt, és Wolf szinte teljesen egyedül készítette el az 1991-es Hands Of Time-ot. Az énekes idővel visszaköltözött Németországba Los Angelesből, és a továbbiakban is aktív maradt, de társai állandóan változtak körülötte, és noha kilenc további stúdióalbumot jelentetett meg (a legutóbbit, a régi témák újrajátszott verzióit rejtő Rendered Waterst 2011-ben), egyik későbbi produkciója sem keltett különösebb feltűnést.

Lenny Wolf és akkor aktuális társai 2007-ben Budapesten is felléptek a Dokken vendégeként.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.