Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Eredeti felállásában alakulhat újjá a Kingdom Come

Elképzelhető, hogy ismét összeáll a Kingdom Come klasszikus felállása, legalábbis ha hihetünk a csapat egyig gitárosának, Rick Steiernek. A német származású énekes, Lenny Wolf vezette hard rock banda a '80-as évek végén milliós lemezeladásokat produkált, de soha nem tudták lemosni magukról a bélyeget, amelyek szerint csupán a Led Zeppelint kopírozták.

„Nem tudom, hallottad-e, de úgy tűnik, a Kingdom Come összeáll egy újjáalakuló turnéra", magyarázta Rick Steier egy argentin rockújságírónak adott interjújábqan. „Az eredeti tagokat akarják. James Kottak most a Scorpionsban dobol, és mivel rengeteget utazik, összefutott Derek Shulmannel, aki annak idején a PolyGramnál dolgozott, és a Kingdom Come-ot is ő szerződtette. Dumálgattak a dologról, aztán valahogy Lenny is bekerült a képbe, nagyszerűnek találta az ötletet. Utána emaileztek nekem is, és bla-bla-bla... Szóval dolgozunk rajta. Ha összejön, összejön. Jó móka lenne. Ha pedig nem jön össze, az élet akkor is megy tovább, nem igaz? Épp nemrég ütköztem Johnny B. Frankkel is, együtt néztünk meg egy Scorpions bulit a Staples Centerben. Jó rég nem láttam már őt sem... Vagyis az eredeti Kingdom Come felállás magja már felsorakozott, a korszak szólógitárosával, Danny Staggel nem tudunk beszélni. A többiek épp összehozzák a vonalakat, én pedig ülök és várok. Danny valahol Pittsburghben lehet szerintem, ott nőtt fel annak idején... Nem tudom, rá tudják-e beszélni." Steier szerint ha összejönne az eredeti felállás, elkészülhetne egy album is. „Nem tudom, itt működne-e a dolog, de Európában még mindig szeretik azt a fajta metal hangzást..."

Mindennek egyébként megvan a maga pikantériája, hiszen ha nem is túl harsányan, de a Kingdom Come manapság is aktív, igaz, többnyire német muzsikusokkal fut, és Európában rendszeresen turnéznak is. Lenny Wolf és akkor aktuális társai 2007-ben Budapesten is felléptek a Dokken vendégeként.

A Kingdom Come első, a zenekar nevét viselő albuma 1988-ban jelent meg, és ugyan a banda mindenkitől megkapta, hogy gyakorlatilag semmi mást nem csinálnak, mint a korszak jellegzetes arénarockos hangzásával tálalják a Led Zeppelin stílusában írt dalokat, az anyag platinalemez lett Amerikában. A bandát a sajtóban rendszerint csak Kingdom Clone-nak csúfolták, és még Gary Moore is írt egy Led Clones című dalt a zenekarról az After The War albumra, amit Ozzy Osbourne énekelt fel. A Kingdom Come második albuma, az 1989-es In Your Face a negatív hype-nak is köszönhetően már nem lett olyan sikeres, így a felállás szétszéledt, és Wolf szinte teljesen egyedül készítette el az 1991-es Hands Of Time-ot. Az énekes idővel visszaköltözött Németországba Los Angelesből, és a továbbiakban is aktív maradt, de társai állandóan változtak körülötte, és noha kilenc további stúdióalbumot jelentetett meg (a legutóbbit, a régi témák újrajátszott verzióit rejtő Rendered Waterst tavaly), egyik későbbi produkciója sem keltett különösebb feltűnést.

 

Hozzászólások 

 
#6 DRAZSEN 2017-10-22 21:50
Én nagyon bírom ezt a brigádot.Mai napig sokat hallgatom. A korai albumok tükrében aki szerette,tegyen egy próbát a Twilight Cruiser anyaggal az is zseniális
Idézet
 
 
-2 #5 Bátky Zoltán 2012-07-25 15:28
Az első vállalható zenekarommal '93 környékén játszottuk is a Do You Like It-et és a Stargazert, utóbbit Sztárgéza titulussal... De szerencsére akkor még doboltam, nem nekem kellett a hereroppantó magasakat énekelni... :-D
Idézet
 
 
+5 #4 Korpusz 2012-07-24 22:54
Nálam is nagy a favorit az első két lemez, de a Hands of Time-on is van néhány jó téma. A későbbieket már nem is hallottam.
Idézet
 
 
+3 #3 Equinox 2012-07-24 22:26
Ez a totál kedvenc http://www.youtube.com/watch?v=WMcEaE7OUbc de azért van még több gyöngyszemük nálam. Kedvet kaptam megint a bandához. Évek óta nem hallgattam KC-ot asszem.
Idézet
 
 
+7 #2 GTJV82 2012-07-24 21:25
Az első 2 lemezük nagyon jó, igazi dallamos rock, sok-sok Zeppelin hatással.
"Do you like it..."
Idézet
 
 
+4 #1 Equinox 2012-07-24 15:41
Nekem az In Your Face nagyobb kedvenc mint az első. '95-ig követtem őket kb, aztán vmiért felhagytam. Pedig jó zenekar volt
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.