Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Killswitch Engage, Shadows Fall: követhetetlen átjáróházasdi

Nagy vándorlással egybekötött projektezési láz dúl mostanában a Boston környéki metalcore bandák körében: a Shadows Fall, a Killswitch Engage és az Unearth jelenlegi és egykori tagjai a lehető legváltozatosabb formációkban zenélnek együtt, miközben mindannyian esküsznek rá, hogy szó sincs a főbandák megfáradásáról.

Azt már alighanem mindenki tudja, hogy a Killswitch Engage főnöke, Adam Dutkiewicz gitáros nemrég az eredeti énekessel, Jesse Leech-csel (lásd még Seemless, The Empire Shall Fall) készített közös albumot Times Of Grace néven, The Hymn Of A Broken Man címmel. A turnéfelállásban a másik KSE gitáros, Joel Stroetzel is érdekelt, Justin Foley dobos pedig épp a haveri Unearth-tel stúdiózik azok új albumán. Mike D'Antonio basszusgitáros eközben a jelek szerint elunta a tétlenséget, mert ő is új csapatot alapított, méghozzá a Shadows Fall frontember Brian Fairrel (a képen). A Death Ray Vision névre hallgató zenekarban az egykori Overcast és Seemless gitáros Pete Cortese is énekelt, aki egy rövid ideig egyébként a Killswitch-ben is megfordult a kezdeti időszakban. Rajtuk kívül Zack Wells gitáros és Colin Conway dobos egészítik ki a felállást. A banda amolyan agyasabb, metalosabb hardcore-ban utazik, legalábbis annak alapján, hogy a tagok a Cro-Magset, az Integrityt, a Leewayt és a Ringwormot említik meg fő hatásaik között, mindenképpen erre lehet következtetni. Mike-ék jelenleg dalokat írnak, de azt egyelőre nem tudni, mikor lesz kézzelfogható eredménye a munkának.

Eközben a Shadows Fall két gitárosa, Matthew Bachand és Jonathan Donais is más vizekre evezett. Dead Of Night nevű bandájukban az Unearth-öt, a Kingdom Of Sorrow-t és a Seemlesst megjárt Derek Kerswill dobol, aki session jelleggel a Shadows Fallt is kisegítette, mellette a változatosság kedvéért szintén seemlesses Jeff Fultz basszusgitározik, az énekes pedig Jason Witte, akit egy Goaded nevű arizonai bandából lehet ismerni. A zenekar '80-as évek-beli alapokra építkező, de kellően modern metalt játszik, és Chris „Zeuss" Harris producerrel dolgoznak első anyagukon, ami akár még idén megjelenhet.

Mindebben az az igazán pikáns, hogy emellett mind a Shadows Fall, mind a Killswitch Engage lemezt tervez idénre...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.