Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Killswitch Engage, Architects, August Burns Red, Atreyu és Bury Tomorrow a Parkban

Június 14-én, a Budapest Park színpadán egy este lép fel a Killswitch Engage, az Architects, az August Burns Red, az Atreyu és a Bury Tomorrow. A koncertre január 28-án indul a jegyértékesítés.

0127kse

Nagyszabású metalcore-feszttel indul a Budapest Parkban a koncertszezon idén nyáron: a headliner a márciusban új albummal jelentkező Killswitch Engage lesz, akiket az Architects, az August Burns Red, az Atreyu és a Bury Tomorrow kísér el Magyarországra.

Az este egyik legnagyobb kedvence, a brightoni Architects a korábbi magyarországi fellépésein már bőven bizonyította, hogy van igény rájuk. Legutóbb 2014-ben jelentkeztek stúdióalbummal Lost Forever // Lost Together címmel, amelyet Svédországban rögzítettek, és amellyel visszatértek keményvonalas metálgyökereikhez. Szintén a modern metalcore felől érkezik, ráadásul szintén nem első alkalommal az August Burns Red. Az amerikai zenekar védjegyéül szolgáló dallamos, technikás riffek és a kőkemény breakdownok már a korai években megmutatták a csapatban rejlő óriási potenciált. A pennsylvaniai kvintett hat egységesen igényes, magas színvonalú sorlemez után tavaly nyáron jelentette meg hetedik albumát Found in Far Away Places, amelyről az Identity című dalért a csapat megkapta élete első, ám jólmegérdemelt Grammy-jelölését.

És ha már az amerikai metalcore-nál tartunk, akkor nem maradhat ki a buliból a wetfieldi ötösfogat, a Killswitch Engage sem. Már csak azért sem, mert az Overcast és az Aftershock zenekarok romjaiból életre kelt csapatot a stílus egyik megteremtőjeként tartják számon. A kemény zenei témák mellettugyanis fontos szerephez jutottak a dallamok, illetve ami még ennél is fontosabb, a tiszta vokál. Ígyszületett hát meg a hardcore és a metal házasításából a metalcore, amelynek egyik vezéregyénisége lett az idén új lemezzel jelentkező Killswitch Engage, akik az Incarnate lemez dala mellett biztosan előadják majd slágereiket, mint a Temple From The Within, a My Last Serenade vagy a My Curse. A terepet a 2014-ben újraalakult Atreyu melegíti elő nekik, akik szintén fontos szerepet játszottak a 2000-es évek metalcore-jának fejlődésében, és akikre olyan zenekarok voltak hatással, mint a Pantera, az Arch Enemy, az In Flames és a Soilwork. A fiatalabb generációt pedig a 2006-ban alakul Bury Tomorrow képviseli, akik szintén friss anyagukkal, a január végén megjelenő Earthbound címűnegyedik lemezükkel érkeznek majd Budapestre.

A jegyértékesítés január 28-án, 8 órától kezdődik. Az ötszáz early bird belépő 5499 forintba kerül, május 27-g 6999 forintért lehet beugróhoz jutni, utána és a helyszínen pedig 8499 forintért. További részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#3 matheus 2016-01-29 19:59
Megszólalni nem tudok kb... Brutál lineup!
Idézet
 
 
+1 #2 thrillseeker 2016-01-28 14:38
Úgy látom elég nagy az érdeklődés, a Tixán már elfogytak az early bird jegyek, a Ticketportállal nem tudom mi a helyzet de aki olcsó jegyet akar az húzzon bele, még hátha kap ott! :)
Idézet
 
 
+3 #1 Gazdag Illés 2016-01-27 15:57
Ez a hónap híre számomra!! Fel lett dobva a napom!! :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.