Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kilépett a Kill Devil Hillből Rex Brown, jön az újabb szólólemez

0422rexÚjabb szólóalbumon dolgozik Rex Brown. A Pantera volt basszusgitárosa emellett otthagyta a Kill Devil Hill sorait.

Tavalyelőtt jelent meg Rex Brown első szólólemeze, a Smoke On This..., amelynek már majdnem elkészült a folytatása is, és úgy jelenik majd meg, hogy a basszusgitárosnak semmilyen egyéb kötelezettsége nincsen. Rex ugyanis nemrég otthagyta a Kill Devil Hillt, amelyet az évtized elején ő maga alapított meg Vinny Appice-vel, és két kiváló albumot is megjelentettek. „Tizennyolc dalom van, és márciusban mindet befejezem”, mondta terveiről a basszer a Loudwire-nek. „17 éves korom óta, kisebb szünetekkel arról szól az életem, hogy egyik dologból ugrom bele a másikba, majd megint egy másikba, és ezzel fel kellett hagynom. A srácok a Kill Devil Hillben ismét elkezdtek koncertezni, a viszonyunk pedig továbbra is baráti. A legjobb barátaim közé tartoznak, egyszerűen csak úgy éreztem, hogy visszatartom őket. Baráti légkörben váltunk el egymástól, mindenki elégedett a helyzettel. Lehet, hogy már egy évvel ezelőtt meg kellett volna történnie a dolognak, de az ember sosem tudhatja, néha nyitva kell hagyni a lehetőségeket. Most én is a saját ügyeimet intézem, meg ők is, és ez így teljesen rendben is van.”

Rex szerint a következő szólóalbum is a Smoke On This... lazább vonalát követi majd. „Rengeteg zene rejlik még bennem, és sok dal egyszerűen nem illik a korábbi dolgaimhoz. Mindig is én voltam a zeppelines csávó a háttérben egy jointtal a szájában, aki imád metalt játszani. Aztán jött a Pantera, és sokáig egy nagyon nehéz keresztet cipeltünk. Utána is folytattam a munkát, de most sokkal boldogabb vagyok.”

A szövegekben ilyen-olyan formában természetesen Vinnie Paul tavalyi halála is visszaköszön majd. „Vinnie hihetetlen dobos volt, és nagyon hiányzik nekem a régi idők bajtársiassága. Amikor meghalt, kaptam egy telefonhívást, egy újabbat a sorban, ami azzal a kérdéssel kezdődik, hogy ülsz-e. Én meg: istenem, most éppen ki az? De soha nem gondoltam volna, hogy Vinnie. Nagyon durva és súlyos ez az egész. Be is szivárogtak a történtek a szövegeimbe, és kicsit hátra is kellett lépnem. Az embernek meg kell birkóznia ezekkel a helyzetekkel, és ezen muszáj átesni. Ezt először Dime kapcsán tanultam meg – hosszú éveken át jártam terápiára, mire végre magam mögött hagytam a dolgot a picsába. Amikor beütnek ezek a tragédiák, az ember nem tehet mást, mint hogy felhúzza a csizmáját, és nekiindul, aztán megy, ahogy tud… Vinnie-vel olyan ritmusszekciót alkottunk, amit azóta sem közelített meg senki. Nem akarok egoistának tűnni, de tényleg kibaszott feszesek voltunk, haver. Még a legszétesettebb, legrészegebb állapotunkban is.”

 

Hozzászólások 

 
#7 The_Sentinel 2019-01-24 00:39
Na csekkoltam ezt a Smoke Hollow-t - egész jó, egyáltalán nem áll távol a KDH világától, és Bragg itt is marha jókat énekel. Egy próbát megér mindenképpen.
Idézet
 
 
#6 latexbaba 2019-01-23 18:55
Annyira egyedi, hogy még a Cliff Burton-ös póz is megvan. Idézet - NOLA:
Az oreg Rex a Pantera óta csak keresi a helyét. Próbálkozik felépíteni a saját "brand"-jét, de akármennyire is bírom a fickót, szerintem O maga nem egy akkora személyiség/karakter/eloadó/zeneszerzo, hogy ez sikeruljon neki.
Maradhatott volna Down-ban, oda nagyon beilett a csávó.
Idézet
 
 
#5 The_Sentinel 2019-01-23 11:36
Na most nézem, a Pissing Razors új(jáalakult) felállásában Bragg már nincs benne.
Idézet
 
 
#4 NOLA 2019-01-23 09:44
Az oreg Rex a Pantera óta csak keresi a helyét. Próbálkozik felépíteni a saját "brand"-jét, de akármennyire is bírom a fickót, szerintem O maga nem egy akkora személyiség/karakter/eloadó/zeneszerzo, hogy ez sikeruljon neki.
Maradhatott volna Down-ban, oda nagyon beilett a csávó.
Idézet
 
 
#3 The_Sentinel 2019-01-22 13:04
Ja, és épp tegnap olvastam, h Bragg régi bandája, a Pissing Razors is reaktiválta magát, lemez is lesz, meg minden.
Idézet
 
 
#2 GTJV82 2019-01-22 12:01
Attól tartok, a Kill Devil Hill story sajnos már korábban véget ért.
Az Appice helyére jött John Kelly több bandában is játszik (Danzig, A Pale Horse Named Death), Bragg egy Smoke Hollow nevű új formációval nyomul, Rex meg szólóban nyomja, ezek szerint egyre komolyabban. Zavon meg ki tudja, zenél-e még...
Kár értük, jó kis banda (volt).
Idézet
 
 
#1 The_Sentinel 2019-01-22 11:58
A két KDH lemezt én nagyon szeretem, évek óta lebegtetik a folytatást, de szerintem ebből már semmi nem lesz...:-(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.