Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kilépések hete: Roy Khan is bedobta a törölközőt

Ahogyan azt az utóbbi hónapok fejleményei alapján már sejteni lehetett, Roy Khan énekes kilépett a tampai Kamelotból. A hamarosan Budapesten is fellépő prog/power zenekar megkezdte az új torok keresését, hiszen az aktuális turnén kisegítő Fabio Lione (Rhapsody Of Fire) csupán ideiglenes megoldást jelent számukra.

„Nehéz szívvel tudatjuk veletek, hogy Roy Khan úgy döntött: kilép a zenekarból”, áll a zenekar nyilatkozatában. „Elegendő időt akartunk neki ahhoz, hogy meghozza az elhatározását, tekintettel jelenlegi kiégettségére és az együtt töltött fantasztikus idők emlékére. Tiszteletben tartjuk és elfogadjuk a visszavonulását, és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre nézve. Az időzítés igazából megfelelő, hiszen az utóbbi hónapokban mi is éreztük a rajongók bizonytalanságát. Ennek most vége, mi pedig továbbléphetünk, és kereshetünk magunknak egy új énekest.”

A főnök Thomas Youngblood gitárosnak szerencsére nem a semmiből kell improvizálnia a következő frontember megtalálásához. „Van a fejemben néhány név, de ahogy mindenki el tudja képzelni, ez egy roppant fontos döntés. Számos hatalmas torok már megkeresett minket, de nem fogunk kapkodni, meg szeretnénk találni a megfelelő embert.” Az azelőtt a norvég Conceptionből ismert Roy Khan 1998 óta állt a banda frontján, miután leváltotta az első két albumot feléneklő Mark Vanderbiltet.

A Kamelot először egészségügyi okokra hivatkozva jelentette be, hogy Khan nélkül zajlanak majd le az idei év első felére lekötött bulik. Ezen senki sem lepődött meg, ugyanis már tavaly ősszel is lemondtak egy körutat Roy idegkimerültségére hivatkozva, a kép azonban később árnyaltabbá vált. „Imádunk koncertezni, imádunk turnézni, és nem tudom, Roy elvesztette-e ezt az imádatát", nyilatkozta már idén tavasszal Youngblood. „Tisztában vagyok vele, hogy létezik nála egy vallásos oldal is, amit száz százalékosan nem tudok megmagyarázni. Természetesen csalódottak voltunk, és nem fogok hazudni, dühített is a dolog egy kicsit, de a zenekar úgy döntött, nem fogunk lassítani emiatt. Itt ez az új lemez, amivel el akartunk menni Dél-Amerikába. És így is tettünk."

Khan újonnan támadt vallásos buzgalma állítólag már a korábbi turnékon is problémákat okozott a bandában. „Akármikor is akadt egy szabadnapunk az utolsó európai turnékon, Roy mindig hazarepült, amit teljesen extrémnek tartottam, és talán már akkor észre kellett volna vennem, hogy a turnézás már nem fekszik neki annyira. Tudtam, hogy különböző vallásos gyülekezetekbe járt ilyen-olyan okokból. Az évek során zenésztársakként és néha legjobb barátokként erről a témáról is sokat beszélgettünk, szóval elég meglepő volt, hogy ide jutottunk..."

A Kamelotot az aktuális bulikon, így Budapesten is az olasz Rhapsody Of Fire énekese, Fabio Lione segíti ki, de az Epica énekesnője, Simone Simons is velük tart a turnén. A banda az alábbi műsorral állt színpadra a korábbi dél-amerikai bulikon:

01. Rule The World
02. Ghost Opera
03. The Great Pandemonium
04. The Human Stain
05. Center Of The Universe
06. Nights Of Arabia
07. A Sailorman's Hymn
08. When The Lights Are Down
09. Soul Society
10. Keyboard Solo
11. Hunter's Season
12. EdenEcho
13. Necropolis
14. The Haunting (Somewhere In Time) (Simone Simonsszal)
15. Forever
---
16. Karma
17. Don't You Cry (Simone Simonsszal)
18. March of Mephisto

A Kamelot május 3-án lép fel Budapesten, a Club 202-ben az Evergrey, az Amaranth és a Sons Of Seasons társaságában. A jegyek elővételben 5900, a koncert napján 6900 forintba kerülnek. További részletek a Concerto honlapján.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.