Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kevin Shirley producerrel vonul stúdióba októberben a Thin Lizzy

Kevin Shirley lesz a hamarosan Magyarországon is fellépő Thin Lizzy új nagylemezének producere – jelentette be az ír hard rock legenda. Az eredeti főnöke, Phil Lynott nélkül kiálló banda az 1983-as Thunder And Lightning óta nem jelentetett meg új dalokat. A felvételek a mostani állás szerint már októberben megkezdődhetnek.

„A hónap végén elutazom Los Angelesbe, hogy dolgozzak pár új dalon Damon Johnsonnal, és szerintem úgy októberben megkezdhetjük a felvételeket a producerünk, Kevin Shirley stúdiójában”, mondta Scott Gorham gitáros. „Mind izgatottak vagyunk a lemez miatt, de Ricky Warwick és Damon Johnson különösen, alig várják, hogy megkezdjük a felvételeket. Itt van hat arc, akik alig várják, hogy beinduljon a munka!” A zenekar mostani felállásában Gorham mellett Brian Downey dobos és Darren Wharton billentyűs képviselik a régi tagságot, Damon Johnson gitáros, Ricky Warwick énekes/gitáros és Marco Mendoza basszer újabb arcok.

A Thin Lizzy nem keveset kockáztat ezzel az albummal, hiszen a banda lelke, Phil Lynott énekes/basszer 1986-ban elhunyt, és még a táboron belül is megoszlanak a vélemények azt illetően, jó ötlet-e nélküle új lemezt készíteni. „Mind tudjuk, hogy a lemezre mindenki nagyon oda fog figyelni”, mondta korábban Johnson a Gibson.comnak. „És azt is, hogy lesznek majd okosok, akik mindenképpen kritizálják majd, ők viszont nem feltétlenül rajongók. A rajongók mindig is azt akarták, hogy a Thin Lizzy fantasztikus dalai tovább éljenek a koncerteken, most pedig ki kell hoznunk új anyagokat is, hogy további életet pumpáljunk a gépezetbe.” Ami a dalok stílusát illeti, Johnson szerint igen változatos lemez van készülőben. „A Thunder And Lightning elég súlyos lemez volt, sok dal alapján úgy tűnt, Phil heavy metalos irányba szeretne kanyarodni. Az új album nem ilyen lesz. Akad rajta jónéhány nagy, kövér riff. Klasszikus riffek. Mindenkit biztosíthatok: a riffek adottak egy kiváló lemezhez. Nyolc-tíz dalunk készen van, és további tízet szeretnénk még befejezni.”

A Thin Lizzy első magyarországi fellépésének helyszíne a PeCsa Music Hall lesz november 13-án, a szervező a Concerto. A banda tavalyi bécsi koncertjéről itt írtunk. .

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 kamikaze 2012-09-18 09:29
Jó zenészek, jó csapat, de egy új lemezzel, tartok tőle, hogy lerombolják a nimbuszukat. Kár lenne. Lynott nélkül ez nem lesz Thin Lizzy, még akkor se, ha egy nagyon jó anyagot hoznak össze. Más néven kéne lemezt kiadniuk, ami ugyanakkor egyértelműen utalna arra, hogy kikről van szó. Lehetnének mondjuk Thunder and Lightning, vagy Black Rose, vagy bármi más a banda előzetes életéből, csak hát akkor sokkal nehezebb volna a figyelmet felkelteniük, mint így, egy bejáratott névvel.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.