Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kétszázzal repeszt Vegas felé a Devildriver

Groove-os, de nem unalmas, változatos és agresszív - ezekkel a szavakkal jellemzi új anyagát a Santa Barbara-i Devildriver legénysége. A korábbi Coal Chamber főnök Dez Fafara vezette modern metal csapatnak a Beast címet kapott gyűjtemény lesz az ötödik nekifutása.

Február 22-én jelenik meg az idén a Megadeth vendégeként Budapestet már másodszor megjárt Devildriver ötödik albuma, a Beast. Dez Fafaráék új műalkotását Mark Lewis producerelte és Andy Sneap keverte, a kiadó továbbra is a Roadrunner. A zenekar tizennégy dalt rögzített, ebből tizenkettő kerül fel az anyag végleges verziójára, mégpedig az alábbiak:

01. Dead To Rights
02. Bring The Fight (To The Floor)
03. Hardened
04. Shitlist
05. Talons Out (Teeth Sharpened)
06. You Make Me Sick
07. Coldblooded
08. Blur
09. The Blame Game
10. Black Soul Choir
11. Crowns Of Creation
12. Lend Myself To The Night

Dez Fafara szerint az album szélsőséges és egységesen durva, elejétől a végéig letámadja a hallgatót. „Ha szeretted a 2007-es The Last Kind Words lemezünket, ez olyan, csak még jobban felszteroidozva, felbikázva. Mintha útban lennél Vegas felé egy 200 mérfölddel repesztő Buick Skylarkban", jellemezte az elkészült anyagot.

A dobos John Boecklin szerint a Beast nem a leggyorsabb és nem is a leglassabb Devildriver album, sokkal inkább a groove-okról szólnak a dalok. „Ha azonban manapság valaki azt mondja egy zenére, hogy groove-os, az nekem olyan, mintha szebben akarná kifejezni, hogy egyszerű és unalmas. Ezt mindenképpen el akartuk kerülni. A lemezen remek kontrasztban állnak egymással a sötét riffekre, durván zúzó dobokra épülő témák a gyorsabb, dupla lábdobos tempókkal, Dez kiváló énekteljesítménye pedig messze felülmúlja azt, amit egy átlagos metal énekestől várnál. Nyilván nem találtuk fel újból a kereket, de az új lemeznek megvan a maga arca, ami minden mástól megkülönbözteti", magyarázta Boecklin.

Az utolsó Devildriver lemezt, a Pray For Villainst mi is roppantul szerettük, így kíváncsian várjuk, mivel rukkolnak elő Dezék.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.