Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Két változatban jön a Transatlantic új albuma: „Ilyet még senki sem csinált”

Február 5-én új nagylemezzel jelentkezik a Transatlantic. Neal Morse, Mike Portnoy, Roine Stolt és Pete Trewavas mindjárt két verziót is készített a The Absolute Universe című albumból.

1110transatlantic

1110transRendhagyó módon nem egy, hanem mindjárt két változatban is megjelenteti jövő év elején ötödik nagylemezét a Transatlantic. A The Absolute Universe: The Breath Of Life (Abridged Version) egyórás alapkiszerelésben tartalmazza majd a friss dalokat, míg a duplaThe Absolute Universe: Forevermore (Extended Version) kilencven perces – ugyanakkor érdekesség, hogy előbbi nem az utóbbi vágott változata, mivel mindkét anyag eltérő megközelítésben készült, és bizonyos esetekben eltérő felvételeket is rejt. „A szimpla verzión mások a szövegek, és mások is énekelnek a duplához képest”, mondja Portnoy. „Bizonyos dalcímek sem egyeznek, és ugyan néhány azonos, kompozíciós téren megváltoztatott számokat hallhat majd mindenki. Mindenkinek el kell ismernie, hogy ilyet még senki sem csinált: átalakítottuk a dalokat, hogy a két verzió tényleg különbözzön.”

Természetesen azért lesz olyan kiadás is, amely egybecsomagolva tartalmazza a két anyagot, ennek címe The Absolute Universe: The Ultimate Edition, és alapkiszerelésében öt vinylt, illetve három CD-t és Blu-rayt is rejt. Mondani sem kell, mindhárom változat eltérő borítóval lát majd napvilágot. Maga a lemez egyébként konceptuális jellegű.

A Transatlantic legutóbbi nagylemeze hat évvel ezelőtt, Kaleidoscope címmel jelent meg.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.