Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Két új dalt mutatott be Jónás Tamás

0429jtKét új szerzeményt jelentetett meg az elmúlt hetekben Jónás Tamás. A most elkészült instrumentális tételekben új gitár, egy héthúros Jackson Chris Broderick Signature modell szerepel. Mindkét számhoz playthrough videó is készült, amelyeket meg is lehet nézni.

Mint ahogy korábban beszámoltunk róla, Tamás második lemeze, a Timeless Hour a Steve Vai érdekeltségébe tartozó Digital Nations terjesztésében jelent meg. Az album megjelenése óta Tamás két hazai gitárversenyt szervezett, amelyek zsűrijében többek között Steve Lukather, Brett Garsed, Mattias IA Eklundh, Rick Graham és a Guitar World főszerkesztője, Brad Tolinski is szerepelt.

Tamás a közelmúltban több nemzetközi projektben is részt vett: Marco Minnemann, Alberto Rigoni, Gianluca Ferro, Garry King, Fabrizo Leo, Joop Wolters társaságában játszott Sergey Boykov prog/fusion billentyűs lemezén, és közreműködött az amerikai OSV együttes nemrég megjelent nyolcadik lemezén, amelyen Marcel Coenen, Sergey Boykov, Steven Sexton és Mathieu Fiset is játszik.

Az új számok a „shortsong" kategóriába tartoznak egyenként másfélperces hosszúságukkal. Tamás kérdésünkre elmondta: a másfélperces alkotásokkal a tömörítés a cél, megpróbál kerek világokat létrehozni 90 másodperc alatt. A hagyományos struktúrájú, többször ismétlődő versszakot és refrént tartalmazó négy-öt perces számokhoz képest ez új és érdekes kihívás, amelynek az idei évben további új számokkal szeretne megfelelni. A drop A hangolású héthúros riffek pedig feszessé és kontrasztossá teszik a számokat, a mély riffek feletti magas szólódallamoknak köszönhetően. A két szám címe Luminescence és Yak Dance, az utóbbihoz készült videó a zenén kívül a jakok életéről szóló információkat is tartalmaz.

 

Hozzászólások 

 
+14 #2 Horváth Imre 2015-04-29 15:09
Hihetetlen jó gitáros,nagyon jó számai vannak,tetszik mind egytől egyig.Segítőkész,bará tságos, örülök hogy egy ilyen nagyszerű embert ismerhettem meg személyében.
Idézet
 
 
+20 #1 queensryche999 2015-04-29 09:39
Az egyik legelhivatottab b, legsegítőkészeb b, legbarátságosab b arc, akit a hazai online gitáros szférában "ismerek". Ja és egész jól gitározik. :P
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.