Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Két tag is távozott a Baroness soraiból

0326baronessTávozott a ritmusszekció a Baroness soraiból – jelentette be a savannah-i sludge/prog/rock csapat főnöke. A zenekar tagjai mind fel fognak épülni a tavaly augusztusi angliai buszbalesetben elszenvedett sérüléseikből, és amint lehet, ismét el akarnak kezdeni turnézni.

„Semmi sem készíthet fel igazán arra, hogy szembenézz a haláloddal”, írja a változásokról a főnök, John Baizley énekes/gitáros. „Ami történt, egyedi eset. Bízzatok bennem, nem kívántok magatoknak hasonló tapasztalatokat… A buszbalesetünk külsőleg és belsőleg, fizikálisan és mentálisan egyaránt kitörölhetetlen nyomokat hagyott bennünk. Mind a kilencen különböző, ám mégis közös élményeken mentünk és megyünk keresztül. Összeköt minket ez a trauma, ami a károk ellenére is könnyebbé tette feldolgozni a történteket. Noha senkinek nem kívánok hasonlót, nem is tudom elképzelni, hogy egyedül essek át ezen az egészen. Két fontos dolgot kell megjegyeznem: egyrészt mind egészségesek vagyunk. Más szinten gyógyultunk meg eddig, de mindenki fel fog épülni a végére. Másodszorra: a Baroness elkötelezte magát, hogy ott folytassuk, ahol abbahagytuk, és visszatérjünk a színpadra, hiszen oda tartozunk. Igazság szerint nekem nagyon sokat segít mindez a gyógyulásban is, hiszen célt és irányt ad, végre várhatok valamit. Ugyanakkor néhányunk számára a baleset változásokat tett szükségessé, ami lehetetlenné teszi számukra a zenélést vagy a turnézást. Szomorúan jelentjük be, hogy Matt Maggioni basszer és Allen Blickle dobos nem folytatják a turnézást a Baroness-szel. Távozásuk részleteiben semmi szenzációs nincsen, nem rossz érzések közepette történnek meg a változások. Ugyanakkor a körülmények nem publikusak.”

Baizley leszögezi: miközben a banda és a turnéstáb életét is alapvetően változtatta meg a buszbaleset, tudják, hogy tovább kell lépniük, és tovább is akarnak lépni. Maggioni és Blickle utódait már meg is találták, de kilétük egyelőre még nem nyilvános.

A zenekar tavaly nyáron a 2012-es év egyik legfontosabb rocklemezét jelentette meg a Yellow & Green albummal, ám ennek turnéja kezdeti szakaszában buszuk augusztus 15-én, déli fél 12 környékén, esős időben csúszott meg egy viadukton az angliai Bath közelében, majd átszakította a szalagkorlátot és több mint tíz métert zuhant. A bal lábát és karját tropára törő Baizley mellett Blickle és Maggioni csigolyatöréseket szenvedett, egyedül Pete Adams szólógitáros úszta meg a balesetet könnyebb sérülésekkel. A stáb további öt tagja szintén megsérült.

 

Hozzászólások 

 
#1 kamikaze 2013-03-26 11:24
Sajnos várható volt, hogy ilyen súlyos sérülések után nem fognak annyira felépülni, ami lehetővé teszi a korábbi életvitelük folytatását. Bíztam a csodában, de nem jött össze. Talán megmaradhatnána k a csapat mellett, mint dalszerzők, és/vagy a zenekar ügyeinek intézésében kaphatnának valamilyen szerepet. Jobbulást srácok!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.