Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Két rockcsapat is a Billboard Top 5-ben kezdett

Két hard rock/metal album is bekerült a héten az amerikai eladási listák első öt helyezettje közé: a KISS új albuma, a Monster a harmadik helyen nyitott, a Coheed And Cambria friss anyaga, a The Afterman: Ascension pedig az ötödiken.

Mintegy 60 ezer példány talált gazdára az első héten a KISS új lemezéből, a Monsterből, ami alig több mint fele az előző Sonic Boom első hetes eladásainak, de csak egy hellyel nyitott jobban nála három évvel ezelőtt. A legutóbbi KISS album 2009 októberében 108 ezer példányos eladással kezdett az amerikai listák második pozíciójában, ami a csapat lassan négy évtizedes történetének legjobb eredménye volt, hiszen előtte mindössze egyszer, az 1998-as Psycho Circus révén kerültek a dobogóra, a harmadik helyre.

A Billboard Top 200 eheti másik nagy rock-befutója a Coheed And Cambria, akik karrierjük megosztott legjobb helyezését érték el a The Afterman: Ascension révén: az album 49 ezer példánnyal indított az ötödik helyen, ami azonos a legutóbbi Year Of The Black Rainbow kezdő helyezésével. Annak az anyagnak 2010-ben 51 ezer példányt kellett teljesítenie ehhez az eredményhez.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.