Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Készül az új Rammstein: „Úgy érzem, ez lesz az utolsó albumunk”

Nagyban dolgozik új lemezén a Rammstein, aminek épp itt az ideje, hiszen a legutóbbi Liebe Ist Für Alle Da 2009-ben jelent meg. Viszont Richard Z. Kruspe gitáros szerint könnyen lehetséges, hogy a következő anyag egyben az utolsó is lesz…

0325ramm3

Jó ideje készül már a Rammstein következő albuma, ám a Resurrection Fest stábjának még a nyáron nyilatkozó Richard Z. Kruspe egy most nyilvánosságra hozott interjúban azt mondta: nem biztos, hogy ha megcsinálják a mostani lemezt, akkor lesz még következő is valamikor a jövőben. „Eleve nagyon szkeptikus voltam azzal kapcsolatban, hogy ismét stúdiózzunk a Rammsteinnel, mert legutóbb is majdnem feloszlottunk a lemezkészítés során”, mondta a gitáros. „Mindig nagyon-nagyon stresszes, fájdalmas folyamat ez nálunk, és ideges is voltam miatta. Aztán megegyeztünk: felveszünk talán öt dalt, hogy ne legyen rajtunk nyomás. Ebbe úgy két éve kezdtünk bele, és elmondhatom: valamiért most minden nagyon természetesen és szórakoztatóan ment. Azóta pedig olyan huszonnyolc dalötletet raktunk össze – ezeket még nem nevezném daloknak, csak ötleteknek. Valahogy sikerült megoldanunk, hogy visszatérjünk a Rammstein világának kezdeteihez, így újfent nagyon érzelmesen, szenvedélyesen közelítjük meg a dalszerzést. És ez ezelőtt nem így ment. Most megint mindenki nagyra értékeli a másikat, és majdnem olyan, mintha bezárult volna a kör: mintha megint nulláról kezdenénk, és ez tök jó érzés. Mintha átvészeltünk volna minden problémát, ami abból adódik, hogy huszonkét éven át ugyanazzal a felállással zenélsz, mert ez azért elég bonyolult…”

Ami a zenei részt illeti, Kruspe szerint mindenképpen ígéretes lesz a végeredmény. „Egy zenekar természetesen mindig az adott pillanatban elkészíthető legjobb lemezét akarja megcsinálni. Ezúttal megpróbálkozunk a produceri csapat megváltoztatásával is, hiszen az utolsó hat lemezen ugyanazzal a producerrel (Jacob Hellner – a szerk.) dolgoztunk, és most úgy éreztük, itt az idő váltani. Jelenleg új producerjelöltekkel találkozunk, és megpróbáljuk megtalálni a lehetséges legjobb csapatot. Valamiért egyébként úgy érzem, ez lesz az utolsó album, amit elkészítünk. Ez csak egy érzés – lehet, hogy tévedek, de jelenleg az van bennem, hogy talán ez az utolsó nekifutásunk egy lemeznek, és kétszáz százalékot akarok beleadni. Azt akarom, hogy a lehetséges legjobb legyen. És amikor hallgatom a zenéket, nagyon komoly potenciált érzek benne, és nagyon elégedett is vagyok azzal, ahol jelenleg tartunk. Szóval alig várom, hogy talán jövőre megkezdjük a felvételeket.”

A Rammstein augusztusban húszéves Sehnsucht albumáról itt írtunk.

 

Hozzászólások 

 
#5 Bandi 2017-09-19 09:52
Hát... ha az a terv, hogy kijön valamikor a lemez, aztán azzal is ellesznek 8-10 évig, mint az előzővel, utána már tényleg nyugdíjas korba fognak érni.
Idézet
 
 
-13 #4 cinderella69 2017-09-17 13:24
Nekem nem fognak hiányozni, csak a botrámyaikról ismerem őket. A zenéjük pedig szinvonalát tekintve a nirvanával vetekszik.
Idézet
 
 
+3 #3 Tulus 2017-09-16 18:49
Utolsó album? :/
Hát ez a szopás, nem az, amit a kurva csinál....
Idézet
 
 
+5 #2 Codename333 2017-09-16 14:55
Remélem nem húzzák le a rolót idő előtt...sajnos még nem volt szerencsém hozzájuk élőben.Valahogy sosem jött össze.Szeretném még azért őket látni. Viszont kivácsi vok mikor jön ki az új lemez....sajnálom amúgy ha úgy érzik megfáradt ez az egész....
Idézet
 
 
+1 #1 GL1981 2017-09-16 13:15
Emlékeim szerint a Mutter óta ezt mindig megkaptuk de most egyszerűen olyan sok idő telt el hogy szerintem sem lesz több album.
Viszont 2 éve írják és még csak jövőre kezdik felvenni...akkor mikor jön ki? 2019-ben?
Azért az kicsit erős lenne
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.