Shock!

február 08.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kerry King: „Jeffből a kukacok lakmároznak”

0701kerryjeffSzeptember 11-én jelenik meg a Slayer új lemeze, a Repentless, amely természetesen ezer szállal kapcsolódik a 2013 tavaszán elhunyt Jeff Hannemanhez. Kerry King ugyanakkor nem gondolná, hogy a bandát ma a néhai gitáros szelleme vezérelné, és a maga jellegzetes stílusában söpörte félre, amikor egy interjúban ebbe az irányba akarták terelni a beszélgetést…

Kerry King még magához képest is igen nyersen fogalmazott a The Village Voice-nak, amikor arról faggatták, úgy érzi-e, hogy ma is Jeff Hanneman szelleme vezeti a Slayert. „Jeffből a kukacok lakmároznak. Ha meghalsz, a föld alatt vagy, efelől nincs kétségem. Ha valakinek igen, azt hívják agnosztikusnak, de én nem vagyok az”, zárta rövidre a kérdést King, aki ugyanakkor lelkesen beszélt az interjúban arról a Piano Wire című dalról, amelyet még Hanneman írt, és szerepelni is fog a banda Repentless albumán. „Nem is tudtam erről a nótáról, amíg Tom nem szólt róla. Jeff-fel nem beszéltünk a dologról, mivel nem igazán kellett körülötte ott rendőrködnöm: tudtam, hogy ha valamit megírt, akkor az biztosan jó lesz. Maga a szám egyébként a második világháborúról szól, hiszen Jeffnek nagy kattanása volt ez a téma. Nem tudom a pontos sztorit, de valami olyasmiről van szó, hogy a németek zongorahúrokra kötöttek fel embereket az épületekre, hogy figyelmeztessék az embereket: ne szálljanak szembe velük. Nagy általánosságban erről írta a dalt.”

A Repentless nyitó címadó dalát King többször is csak Hannemanthemként emlegette az interjúkban. „Arra gondoltam, írnom kellene valamit arról, hogyan tekintett szerintem Jeff a világra, ugyanis pontosan úgy állt a dolgokhoz, ahogyan a Slayer is, kiegészítve ezt mindenféle kisebb jeffizmussal. Egyszerre volt nehéz és könnyű megírni ezt a nótát. A bonyolult az volt benne, hogy igazságot szolgáltassak ennek a témának, mert nem szerettem volna csak úgy összehajigálni. Azt szerettem volna, ha olyan masszív és mély, amilyen csak lehet anélkül, hogy túlságosan is személyesre venném.”

Kerryt korábban rengeteg támadás érte a Hanneman halála után adott nyilatkozatai miatt, ezeket ugyanis sok rajongó érzéketlennek minősítette, ő azonban többször is leszögezte: szó sincs arról, hogy ne lettek volna barátok. „Bármikor befejeztünk egy turnét, Jeff mindig hazament és elkülönült", mondta nem sokkal gitárostársának elhunyta után egy interjúban. „Lakhattál tőle akár negyvenöt percre is, de amennyiben nem tartoztál a belső köreibe, nehéz volt vele kapcsolatban maradni. És számomra is beletelt néhány évbe, mire megértettem ezt. Egy ideig nem értettem, miért nem hív vissza, de ahogy idősebb lettem, rájöttem, hogy Jeff egyszerűen ilyen. Nem hinném, hogy a legjobb barátok lettünk volna. Talán mi álltunk egymáshoz a legközelebb a zenekarban, de sosem voltunk a legjobb barátok. Hogy úgy fogalmazzak, amit mindenki megért, olyanok voltunk, mint az üzleti partnerek. Hogy a barátom volt-e? Természetesen a barátom volt. De nem igazán viselkedtünk így. Legutoljára 2003 januárjában jártam a házában, amikor megnéztük a Raiderst a rájátszásban. Tudom, hogy ez most szörnyen hangzik, de valójában nem volt szörnyű. Egyszerűen csak ilyen volt a viszonyunk."

King egyébként azt sem bánja, hogy közvetlenül Hanneman halála után, a Revolver Golden Gods díjátadón sem vette érzelmesebbre a figurát.

 

Hozzászólások 

 
+1 #22 ChaosForever 2015-06-26 15:57
Kerrynek ismét sikerült hoznia az "intelligens" formáját... gratulálok! Ezzel a primitívséggel sikerült felülmúlnia önmagát.
Idézet
 
 
#21 Bfoki Slayeres 2015-06-19 13:55
Tisztelt Hihetetlennek Tatrom !

Kérjük, ha meg akarja ismerni az egyik legnagyobb hazánkfiát
keresse balatonfüreden F.Edét.
Lehet hogy Kékszalagot is nyerhet, ha összebarátkozna k.
Baccpapucsban menjen, vigyen neki lomtalanításból egy kis üvegasztalt a kis faszeneshez.
Ez fontosch !!
Egyszeru Wen
Idézet
 
 
-1 #20 Igor Igorovics 2015-06-17 17:40
Idézet - Felvinci Balazs:
Csak veletlenul kerultem erre az oldalra mert a facebook feldobta es egyszeruwen hihetetlennek tatrom hogy emberek kepesek ezt a minositehetetle n zajt zenenek nevezni...mondjuk aki ilyeneket mond a baratjarol vagy mi attol mit is lehetne varni...szerintem...a ketbites agyabol ennyi tellik...szanalmas...most meg is neztem a wiki pedian...nezzetek mar magatokba de tenyleg. NAGYON GAZ!!!!!!!!!!!! !!!!


Nézd, milyen rendes vagyok, még törődök is az érzékeny lelkivilágoddal : https://www.youtube.com/watch?v=QkYCtUH9DMU
Idézet
 
 
+4 #19 Draveczki-Ury Ádám 2015-06-17 09:40
Idézet - queensryche999:
Véleményem szerint ez maximum tapintat, mások szerint pedig "pc-beszed liberalis buziskodas".

Tökmindegy, miért mondta, amit mondott, ez a mondat ízléstelen ebben a formában, és kész. És ez nem túlfinomkodás, hanem simán csak nem beszélsz így a halott haverodról/nagyanyádról/kutyádról, akkor sem, ha egyébként tényleg a kukacok kajálják, ennyi. És ezt úgy mondom, hogy én egyébként messzemenően King pártján állok az egész kérdéskörben, és eddig nem mondott semmi olyat Hannemanről, amit kifogásolhatóna k találtam volna.
Idézet
 
 
+5 #18 queensryche999 2015-06-16 15:45
Mindegy mit gondol a halálról. A nyilatkozat erre vonatkozó tartalmi részével történetesen egyetértek. Gyakorlott interjúalanykén t viszont még neki sem esne nehezére intelligensen hárítani, átugorni a kérdést mondván; erre már válaszoltam korábban. Erre persze lehet azt mondani, hogy hát ő ilyen és azt mond, amit akar, különben is, miért kéne pont egy Kerry Kingnek diplomatikusnak lennie? És itt érkeztünk el arra a pontra, ahonnan már eltérő értékrendről, hozzáállásról szól a történet. A PC-hez szerintem semmi köze annak, hogy kétszer meggondolom, mit mondok ki, vagy hogyan mondok ki egy-egy kényesebb szituációban, gondolva az esetleges következményekr e. Véleményem szerint ez maximum tapintat, mások szerint pedig "pc-beszed liberalis buziskodas".
Idézet
 
 
+8 #17 Venomádi 2015-06-16 15:15
Idézet - Felvinci Balazs:
Csak veletlenul kerultem erre az oldalra mert a facebook feldobta es egyszeruwen hihetetlennek tatrom hogy emberek kepesek ezt a minositehetetle n zajt zenenek nevezni...mondjuk aki ilyeneket mond a baratjarol vagy mi attol mit is lehetne varni...szerintem...a ketbites agyabol ennyi tellik...szanalmas...most meg is neztem a wiki pedian...nezzetek mar magatokba de tenyleg. NAGYON GAZ!!!!!!!!!!!! !!!!


Elfelejtetted odaírni, hogy oszoljanak fel a pénzéhes gecik!!
Idézet
 
 
+2 #16 Héja Zoltán 2015-06-16 14:56
Hé felvincki(kiskö csög)balázska ha már idetévedtél húzz el innen a halál faszára de qrva gyorsan!Senki nem kíváncsi a véleményedre te kis takonypóc!
Idézet
 
 
+18 #15 Sanctus 2015-06-16 14:31
Idézet - Felvinci Balazs:
Csak veletlenul kerultem erre az oldalra mert a facebook feldobta es egyszeruwen hihetetlennek tatrom hogy emberek kepesek ezt a minositehetetle n zajt zenenek nevezni...mondjuk aki ilyeneket mond a baratjarol vagy mi attol mit is lehetne varni...szerintem...a ketbites agyabol ennyi tellik...szanalmas...most meg is neztem a wiki pedian...nezzetek mar magatokba de tenyleg. NAGYON GAZ!!!!!!!!!!!! !!!!Dejó, már hiányzott egy ügyeletes troll. Maradsz, ugye? :)
Idézet
 
 
+23 #14 valarmorgulisz 2015-06-16 14:31
Idézet - Felvinci Balazs:
Csak veletlenul kerultem erre az oldalra mert a facebook feldobta es egyszeruwen hihetetlennek tatrom hogy emberek kepesek ezt a minositehetetle n zajt zenenek nevezni. NAGYON GAZ!!!!!!!!!!!! !!!!


(Még pár felkiáltó jel elfért volna, a mi buta agyúak is értsük). Mi már csak ilyen emberek vagyunk. Szeretjük a zajongást, a csörömpölést és ezek válfajait. Milyen szerencséd, hogy csak véletlen találtál ránk. Mi lett volna, ha évek óta meg kellene botránkoznod a két bites agyunkon. :)
Idézet
 
 
+7 #13 Sanctus 2015-06-16 14:29
Idézet - RobertThorn:
Jeff állandó emlegetése valóban nem szerencsés, és valahol meg is érteném Kinget, ha lenne a háta mögött már vagy hétszáz interjú, ahol normális hangnemben nyilatkozna a témáról. De nincsen. Ő tulajdonképpen az első perctől fogva ezt a faragtalan stílust követi, miközben meg ugye "Hogy a barátom volt-e? Természetesen a barátom volt.".

Értelmes ember nem részletezi valamely elveszített szerettéről vagy barátjáról, hogy mittudomén milyen fázisokban bomlik szét abban a faládában, vagy hogy miféle állat csámcsog rajta. Ennek emlegetése egyszerűen vegytiszta tahóság, akár igazat mond, akár nem.

Persze lehetne itt is megemlíteni az 'ő így gyászol' című kamumagyarázato t, de gondolom az nem csak engem nem győzne meg.Ez is egy vélemény. Szerintem meg:

1) King világ életében faragatlan volt, már Jeff halála előtt is. Ha átment volna plüssmackóba, nekem furábbnak tűnne. Azt meg szerintem nem nekünk kell eldönteni, barátok voltak-e, vagy sem. Ők ismerték egymást, együtt zenéltek, sok ponton kapcsolódott az életük, míg te maximum a zenéjük rajongója lehetsz, ennélfogva rálátásod mértéke a dologra konvergál a nullához.
2) Nem részletezi, de tisztában van vele. Valószínűleg az újságíró rekordsebességg el kussolt el Jeffel kapcsolatban, neki pedig valószínűleg pont ennyi volt a célja - de ha csak simán ilyen bunkó, az sem az én dolgom, mert hülyeséget azért (most épp) nem mondott.
3) Nem gondolnám, hogy Kingnek bárkit is meg kéne győznie bármivel -jelen esetben a gyázzal - kapcsolatosan, téged is beleértve. Elvégre nem verseny.
Idézet
 
 
-43 #12 Felvinci Balazs 2015-06-16 14:18
Csak veletlenul kerultem erre az oldalra mert a facebook feldobta es egyszeruwen hihetetlennek tatrom hogy emberek kepesek ezt a minositehetetle n zajt zenenek nevezni...mondjuk aki ilyeneket mond a baratjarol vagy mi attol mit is lehetne varni...szerintem...a ketbites agyabol ennyi tellik...szanalmas...most meg is neztem a wiki pedian...nezzetek mar magatokba de tenyleg. NAGYON GAZ!!!!!!!!!!!! !!!!
Idézet
 
 
-7 #11 Venomádi 2015-06-16 12:52
De King legalább mondott valamit, nem azt a totál ízléstelen autofellációt mint amit Sütő Gyömbér bácsi tegnap.
Idézet
 
 
+3 #10 NOLA 2015-06-16 12:42
Idézet - a75:
Sokat gondolkodtam rajta miért nem tudtam soha megszeretni a Slayer zenéjét, pedig többször próbálkoztam és az összes hasonló zenekart szeretem, de azt hiszem valahol itt lehet a magyarázat, egyszerűen, amit ennyire ellenszenves ember talált ki, az nem lehet jó. (nekem)
(huh és most számítok a minuszok zivatarára, amit itt a Slayer kapcsán jönni szokott) De mégis érdekesnek találom a kérdést, hogy mennyire függ össze a zene és a zenész személyisége. Szerintem részben igen.

...ez, egész biztosan így van...
Idézet
 
 
+8 #9 RobertThorn 2015-06-16 12:29
"pc-beszed liberalis buziskodas"

Nagyszerű, hát csak sikerült eljutnunk a jollyjokerhez.
Na akkor részemről ezzel be is fejeztem a kommentelést ebben a topikban, mert látom, hogy ez az egész csak egyre rosszabb lesz.
Akik pedig megértették, hogy az első hozzászólásomba n miről írtam, azoknak utólag is szeretném megköszönni megtisztelő figyelmüket.
Idézet
 
 
-15 #8 Marci 2015-06-16 12:02
Idézet - RobertThorn:
Idézet - Sanctus:
Idézet - RobertThorn:
Szeretem Kingnek a dalait is, egyáltalán nem tehetségtelen a fickó, de azért nem ártana, ha egyszer végre leesne neki, hogy Jeff nélkül ő ma nem kizárt, hogy csak egy név lenne a sok közül a "List_of_Megadet h_band_members" wikioldalon. Szóval tanúsíthatna már egy kis disztingválást. Ezek a kukacos dumák annyira feleslegesek :(


Mert Jeff folytonos felemlegetése nem az? Én már unom, őket meg gondolom több szinten is irritálja. Ennél durvább dolgokról szólnak a dalaik, a kukacos dolog meg maga a pőre valóság, ha tetszik, ha nem.
Jeff állandó emlegetése valóban nem szerencsés, és valahol meg is érteném Kinget, ha lenne a háta mögött már vagy hétszáz interjú, ahol normális hangnemben nyilatkozna a témáról. De nincsen. Ő tulajdonképpen az első perctől fogva ezt a faragtalan stílust követi, miközben meg ugye "Hogy a barátom volt-e? Természetesen a barátom volt.".

Értelmes ember nem részletezi valamely elveszített szerettéről vagy barátjáról, hogy mittudomén milyen fázisokban bomlik szét abban a faládában, vagy hogy miféle állat csámcsog rajta. Ennek emlegetése egyszerűen vegytiszta tahóság, akár igazat mond, akár nem.

Persze lehetne itt is megemlíteni az 'ő így gyászol' című kamumagyarázato t, de gondolom az nem csak engem nem győzne meg.


Az bizony fontos szempont, hogy teged nem gyoz meg kerry king modora.
Rohejes, ahogy megy allandoan a fika, hogy a pc-beszed liberalis buziskodas igy meg ugy, aztan amikor valaki pont olyat mond, ami nektek esik rosszul (mint king vagy a creames arc), akkor meg mit tiszteletlenked ik a gyoker paraszt.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.