Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Judas Priest: a megromlott kapcsolatok vezettek Downing távozásához

A netes találgatásokkal ellentétben szerencsére nem egészségügyi problémák miatt távozott a Judas Priestből K.K. Downing gitáros, hanem bizonyos nem részletezett személyes ellentétek okán következett be a szakítás. Downing már tavaly év végén bejelentette elhatározását társainak, akiket ugyanúgy sokkolt a hír, mint a rajongókat.

„Kedves barátaim, nagyon sajnálom, hogy nem leszek veletek ezen a nyáron. Szívem legmélyéből köszönöm nektek, hogy aggódtok az egészségemért, de kérlek titeket, nyugodjatok meg: semmi bajom", írja közleményében Downing, akinek kilépését a héten jelentette be a zenekar. „Bizonyos ideje megromlott a munkakapcsolat köztem, a banda tagjai és a zenekar menedzsmentje között, emiatt úgy döntöttem, inkább lelépek ahelyett, mintsem negatív érzésekkel induljak neki turnézni. Ez veletek, imádott rajongóinkkal szemben sem lett volna őszinte húzás. Akármi is történt, arra biztatlak titeket, hogy támogassátok a Priestet, és kétségem sincs afelől, hogy kihagyhatatlan bulikat adnak majd."

„K.K. saját akaratából távozott az általa említett okok miatt", kommentálta a gitáros távozását a Rock Hard egyik munkatársának Rob Halford énekes. „Fantasztikus időket töltöttünk el együtt a Nostradamus lemez turnéján, de K.K.-nek megvan a maga élete, és nem kényszeríthetjük semmi olyanra, amit nem akar. A döntéséről még karácsony előtt tájékoztatott bennünket. Személy szerint akkor azt gondoltam, ez a vég. Érzelmi szinten rendkívül nehezen éltem meg a dolgot. Amikor felvetette, hogy a visszavonuláson gondolkodik, Glenn Tipton volt az első, aki írt neki egy e-mailt: Ken, remélem, jól vagy, ha bármire szükséged van, tudasd velem. Végig nyitva állt előtte az ajtó, hátha megváltoztatja a döntését, de az óra ketyegett."

Halford leszögezte: K.K. Downingot senki sem helyettesítheti a Judas Priestben. „K.K. teljesen egyéni, így aztán nem is akartunk semmiféle másolatot a helyére állítani. Az új gitárosunk, Richie Faulkner átugrott Glennhez jammelni, Glenn pedig abszolút brilliánsnak találta, így esett rá a választásunk."

Scott Travis dobos a Metal Assaultnak azt mondta, Downing döntése őt is sokkolta. „Most pedig mindenki erről kérdezget, de K.K. egy igazi legenda, így nem is vártam mást", tette hozzá az ütős, aki szerint a Judas Priest búcsúturnéjának hossza egyelőre még képlékeny. „Addig tart majd, ameddig folytatni akarjuk. Ez a zenekar összes tagján múlik, hiszen egy öt emberből álló egységről beszélünk. Miután pedig a Priest befejezte, továbbra is a rockszakmában szeretnék maradni, hogy azzal foglalkozzak, amit szeretek."

A Judas Priest és a K.K. helyére állított 31 éves Richie Faulkner augusztus 11-én lép fel a Szigeten.

 

Hozzászólások 

 
#2 Brisz 2011-04-25 14:50
Sajnálom, egy túrat még igazán kihúzhatott volna, de szerintem így is kötelező Szigetes fellépés. Utoljára, látnom kell fiatal korom legmeghatározób b külföldi bandáját.
Idézet
 
 
#1 Layne 2011-04-22 19:03
Azért ez is durva! :(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.