Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jövőre új albummal jelentkezik a Sacred Reich

Leszerződött a Metal Blade-hez a Sacred Reich. Mindez azt jelenti, hogy a csapat 2019 elején, csaknem negyed évszázad után új lemezzel jelentkezik.

0727sr

1996-ban adott ki utoljára új lemezt az arizonai Sacred Reich, most azonban végre engedtek a rajongói nyomásnak: a régóta ismét aktív, de kizárólag szórványos koncertezést folytató zenekar leszerződött a Metal Blade-hez, és jövő év elején érkezik a folytatás. „Írjuk a dalokat, és most úgy tervezzük, hogy nyáron stúdiózunk”, mondja Phil Rind basszer/énekes.

A zenei irányvonalról egyelőre nem tudni semmit: a korai idők thrashesebb megközelítése éppúgy benne van a pakliban, mint a késői korszak modernebb, érettebb, letisztultabb iránya. Egy tavalyi interjúban Phil maga is bizonytalannak tűnt a kérdésben. „Hogy akarnak-e az emberek új dalokat tőlünk? Nem tudom, de most ott tartok, hogy nem érdekel. Ez egyébként többé-kevésbé mindig is így működött. A rajongók sokszor mondják, hogy nagy közönség várja, én meg: és honnan tudod ezt? Honnan tudhatná ezt bárki is? Nem tudjuk. Feltételezzük, hogy lenne, akit érdekelne. De érted, amikor az első lemezünket csináltuk, akkor még biztosan nem volt közönségünk. Senki sem tudta, mi a faszom az a Sacred Reich, és mégis összehoztuk, mert nem is érdekeltek ezek a dolgok. Egyszerűen tudtuk, hogy meg kell csinálnunk a lemezt. Vagyis az embernek megfelelő hozzáállásra van szüksége. Meg kell csinálnod, mert meg akarod csinálni, úgy érzed, itt a megfelelő idő, van mondanivalód – ez a kiindulópont, a többi csak duma. Sajnos nagyon hajlamos vagyok túlagyalni a dolgokat, így nyilván ezen is hosszasan tudnék elmélkedni: meg kell-e alázkodnom a rajongóink elképzelései előtt, amelyek arra vonatkoznak, hogyan kell szólnunk? És tényleg, hogyan kell megszólalnunk húsz év után? Aztán végül rájöttem, hogy akárhogyan is, az lesz a megfelelő. Ami lehet, hogy mások számára adja magát, de nekem hosszas töprengések után sikerült eljutnom idáig. Szóval meglátjuk...”

A csapat nemrég megvált Greg Hall dobostól, így jelenleg még nem tudni, ki üti majd fel a friss dalokat a stúdióban.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.