Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jövőre megjelenhet Dio utolsó szólódala

2011-ben nyilvánosságra kerülhet egy új dal, amit Ronnie James Dio csaknem teljesen befejezett idén májusi halála előtt. A hírt maga Craig Goldy, a legendás énekes szólózenekarának gitárosa erősítette meg a brit Classic Rock magazinnak. Egyelőre még nem teljesen világos, milyen formában teszik majd hozzáférhetővé a szerzeményt.

„Mielőtt Ronnie meghalt, egy új DIO albumhoz írtunk dalokat", mondta Goldy a lapnak. „Egy dalt majdnem teljesen befejeztünk. Wendy Dio egyébként is beszélt már arról, hogy ismét megjelenhetne a Magica lemez néhány bónusszal, esetleg ez lehetne majd közülük az egyik. A dal szövege egyébként arról szól, min ment keresztül Ronnie, miközben a rákkal harcolt. Nagyon érzelemgazdag, nehéz úgy hallgatni, hogy ne keletkezne tőle gombóc a torkodban..."

Mielőtt elveszítette volna a betegséggel vívott csatát, Ronnie James Dio 2000-ben kiadott konceptlemeze, a Magica folytatásán dolgozott. Egy ebből az eresztésből származó, Elektra című szerzemény már szerepelt a Tournado box set anyagában. E számozott, dedikált kollekciót mindössze 1500 példányban gyártották le arra a 2009-es őszi Európa-turnéra, melyet végül Ronnie betegsége miatt már lemondani kényszerült a DIO zenekar.

Dio egyik utolsó felénekelt dala, a Metal Will Never Die az énekes unokatestvére, David „Rock" Feinstein új albumán, a Bitten By The Beasten szerepel.

A heavy metal történelem egyik leghatalmasabb egyénisége, az egykori Rainbow, Black Sabbath és DIO frontember Ronnie James Dio idén május 16-án hunyt el gyomorrákban. Életéről és munkásságáról itt olvashatsz bővebben.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.