Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Journey, Whitesnake, Thunder: az év hard rock turnéja

0423thunderAz év dallamos metal turnéjának ígérkezik az a körút, ami május második felében fut majd Nagy-Britanniában a Journey és a Whitesnake főszereplésével. A körút nyitószáma egy szintén kultikus hard rock csapat, a sokadszorra visszatérő Thunder. A '90-es évek elején Európában komoly népszerűségnek örvendett zenekar többször is feloszlott, némaságba szenderült és újjáéledt az elmúlt években.

„Több mint öt éve már, hogy új albumot készítettünk, és nem valószínű, hogy csinálni fogunk még egyet", mondta a visszatérésről Daniel Bowes énekes (akit alighanem egyetlen régi Thunder fan sem ismerne meg manapság az utcán tüsire vágott ősz hajával...) a Metal Express Radiónak. „2011-ben nyomtunk pár karácsonyi bulit meg egy fesztivált, és ennyi. Idén pedig a legaktívabbak leszünk legalább öt éve, a koncerteken pedig greatest hits műsort játszunk majd. Nem lesz sok időnk a színpadon, csak úgy 45-50 perc, így azokat a dalokat nyomjuk majd, amiket az emberek hallani akarnak."

A Thunder a '80-as évek végén és a '90-es évek elején a szigetország legnépszerűbb hard rock zenekarai közé tartozott: az 1989-es Back Street Symphony és az 1992-es Laughing On Judgement Day egyaránt komoly sikert hoztak nekik, egyenként több mint 100 ezer példányban keltek el Nagy-Britanniában. A zenekar dalszerző gitárosát, Luke Morleyt ekkoriban állítólag még David Coverdale is el akarta csábítani, hogy a Whitesnake következő felállásának oszlopa legyen. A grunge később a Thundert is padlóra küldte, de egészen 2000-ig húzták, amikor is feloszlottak. A dolog nem tartott sokáig, már 2002-ben újjáalakultak, és további négy lemezt jelentettek meg egyre csökkenő érdeklődés mellett, mígnem 2009-ben ismét lehúzták a redőnyt. A mostani felállásban Bowes, Morley és Gary „Harry" James dobos mellett Chris Childs basszer és Ben Matthews gitáros/billentyűs zenél.

A Journey / Whitesnake / Thunder turné május 16-án indul Belfastban, és május 29-én ér véget Londonban, a Wembley Arenában. A Thunder a június 5-8. közötti Sweden Rock fesztiválon is ott lesz, de ezen túlmenően egyelőre nem tudni további koncertekről a kontinensen.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.