Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jön az új Quiet Riot: „Hűek maradtunk a zenekar nagyszerű tradícióihoz és hangzásához”

0219quietriotRoad Rage címmel jelenik meg áprilisban a Quiet Riot új nagylemeze. Az egykor sokkal szebb napokat is látott csapat utoljára 2006-ban jelentetett meg olyan albumot, amelyen kizárólag új dalok szerepeltek.

Április 21-én új albummal jelentkezik a Quiet Riot. A csapat neve ma már talán keveseknek mond valamit, főleg errefelé, de azért nem árt megjegyezni, hogy annak idején itt kezdte karrierjét a néhai Randy Rhoads is, az 1983-as Metal Health album pedig az első metallemez volt annak idején, amely felkerült a Billboard 200-as listájának első helyére. Mindez a mai banda szempontjából már persze mit sem számít, főleg, hogy Frankie Banali dobost leszámítva senki sem játszik a mostani felállásban az akkoriból. Kevin DuBrow énekes 2007-ben, kokaintúladagolás következtében elhunyt, Carlos Cavazo gitáros régóta a Rattben üzemel, Rudy Sarzo basszer pedig hol itt, hol ott bukkan fel. Chuck Wright basszer viszont szintén veteránnak tekinthető, hiszen a '80-as évek közepe óta hosszabb-rövidebb ideig többször is megfordult a bandában. Banali ugyanakkor az egyetlen ember, aki tényleg a zenekar összes albumán játszott, vagyis senki sem vitathatja el tőle, hogy fontos összetevőnek számított a Quiet Riotban.

A ritmusszekció mellett további tag a mostani zenekarban Alex Grossi gitáros, aki 2004 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal szintén Quiet Riot-ember, az énekes pedig Seann Nicols, aki a tavaly év végén leköszönt Jizzy Pearlt (Love/Hate) váltotta a fronton. „Ez lesz az első hivatalos Quiet Riot-album tizenegy éve, amely kizárólag újonnan írt és rögzített dalokat tartalmaz", mondja Banali. „Hűek maradtunk a zenekar nagyszerű tradícióihoz és hangzásához, miközben zeneileg léptünk egyet előre is."

quietriot_cAz albumra az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Nothing But Trouble
02. Let It Go
03. Snake Charmer
04. Hey Lil' Sister
05. I Don't Need You Anymore
06. Sledge Hammer
07. Never You Mind
08. Empty Rooms
09. Dirty Money
10. The Seeker
11. Road Rage

A Quiet Riot utolsó hagyományos soralbuma a még DuBrow-val készített Rehab volt 2006-ban, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy 2014-ben Banali már kihozott egy 10 című, félig stúdiós témákkal, félig koncertfelvételekkel megpakolt anyagot is. Ezt azonban utóbb eltüntette a digitális platformokról, mondván, az anyag terjesztése és promóciója méltatlan volt a csapathoz és magához a produkcióhoz is.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.