Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Joey Jordison: „Paul Gray halála közelebb hozott minket egymáshoz”

Énekes kollégájával, Corey Taylorral ellentétben Joey Jordison továbbra is állítja, hogy a Slipknot jövője biztosított, és egyikük sem fontolgatta a feloszlást. A dobos a brit Kerrang! magazinnak beszélt az iowai szörnyetegek közelgő nyári európai fellépéseiről, illetve természetesen a tavaly májusban elhunyt basszusgitáros, Paul Gray haláláról.

„Épp hazaérkeztem Des Moines-ba a Rob Zombie turnéról", mesélte Jordison a lapnak, miként értesült Paul Gray haláláról. „Úgy voltam, hogy oké, remek, itthon vagyok, végre pihenhetek egy kicsit. Mikor a gép leszállt, bekapcsoltam a telefonomat, a menedzserem pedig azonnal hívott, és közölte, hogy Paul Gray meghalt. Mi? Egy kibaszott repülőgépen álltam egy rakás kurva ember között, megpróbáltam megőrizni a nyugalmamat, miközben legszívesebben mindent szétvertem volna magam körül... Megpróbáltam nyugodtan beszélni, és megkérdeztem, mi a faszért most mondja el ezt nekem, nem várhatta-e volna ki azt a fél órát, amíg hazaérek. Aztán rájöttem, hogy azért hívott, nehogy mástól tudjam meg, mi történt... Teljesen lesokkolódtam, megpróbáltam lenyugtatni magam. Aztán a telefonom villogni kezdett, mint egy kibaszott karácsonyfa, miközben éppen azon igyekeztem, hogy ne kezdjek el zokogni... És ott helyben, a repülőn össze is törtem."

Corey Taylor énekes jóval óvatosabb nyilatkozataival szemben Joey szerint a zenekar tagjainak egyszer, egyetlen pillanatra sem fordult meg a fejében, hogy Paul halála a Slipknot sztori végét jelenti. „Sosem agyaltunk azon, hogy bedobjuk a törölközőt, mind tudtuk, hogy előre kell haladnunk. A barátom meghalt, de ő mit várna tőlünk ebben a helyzetben? Azt, hogy befejezzük? Bassza meg, soha! A Slipknot nem arról szól, ki van a csapatban. Az egész lényege az erő és az a kapcsolat, ami egy csoportnyi ember között fennáll."

„Paul a legjobb barátom és a zenei lélektársam volt, mindent közösen csináltunk. De a Slipknot sosem halhat meg, amíg együtt vagyunk. Mindannyian tudni fogjuk, mikor van itt az ideje a befejezésnek. A Slipknot a gyermekem, az életem, ami mindent jelent számomra. Úgy értem, minden, amit csinálok, a világot jelenti számomra, de a Slipknot az, ami igazán a vérem", fogalmazott a dobos, aki szerint Paul halála közelebb hozta egymáshoz a zenekar tagjait. „Mi a faszért kellett meghalnia a legjobb barátomnak ahhoz, hogy mi, többiek végre emberi lényekhez méltóan tudjunk beszélni egymással? De sajnos így alakult – amíg valami nem közvetlenül velünk történik, elrohanunk a dolgok mellett. Nálunk sajnos már késő volt."

Joey Jordison szerint a nyári európai Sonisphere fesztiválokon a közönség minden idők legérzelemgazdagabb Slipknot koncertjeit láthatja majd Paul emlékére, de bővebb részleteket nem árult el. „Senki se hagyja ki, mert teljesen őrült lesz az egész", mondta, hozzátéve, hogy ők maguk is visszafojtott lélegzettel várják a fellépéseket, hiszen egyikük sem viselte még a zenekari maszkokat Paul halála óta.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.