Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Joey Jordison: „Akár Corey Taylor nélkül is folytatjuk”

Akár Corey Taylor énekes nélkül is tovább folytatja a Slipknot, ha úgy hozza a szükség – szögezte le egy friss interjúban Joey Jordison dobos. A keresztül-kasul nyilatkozgatás oka, hogy miközben a Slipknot hangszeresei száz százalékig elkötelezettek a tavaly elhunyt Paul Gray nélküli folytatás mellett, Corey Taylor az utóbbi hónapokban meglehetősen kétértelmű, sőt, néha kifejezetten indulatos nyilatkozatokat tett a zenekar jövőjéről.

„Tudod mit? Ez az ő válasza", mondta Joey az Artisan News Service-nek arról, hogy Corey Taylor énekes egyelőre nem akar új Slipknot lemezen gondolkodni. „Ami engem illet, a Slipknot az én gyermekem, van egy rakás új dalötletem, együtt próbálok a srácokkal, és az egész dolog lángol. Donnie Steele (a Gray helyére állított új basszer, aki az ősidőkben gitárosként játszott a bandában – a szerk.) is óriási munkát végez. Vagyis én azt mondom, a Slipknot örökké létezni fog – Coreyval vagy akár nélküle is. Ennyi."

„Nagyon büszke vagyok mindarra, amit a Slipknottal csináltam, és természetesen azokhoz a srácokhoz is közel állok, de ott azért teljesen más az ábra, mint a másik csapatom, a Stone Sour esetében", mondta március elején Corey. „A Slipknotba később léptem be, és sok szempontból sosem kötődtem hozzá annyira mindenféle okok miatt – lehet, hogy miattam, lehet, hogy a többiek miatt. Senkit sem kívánok befeketíteni, simán csak ez a helyzet. A Stone Sour mindig különleges helyet foglalt el a szívemben, mert ez volt az első igazi zenekar, amit elindítottam, rengeteg munkát fektettem bele, és még mindig együtt vagyunk azokkal a srácokkal, akiket húsz éve ismerek."

Corey a Slipknotról azt mondta, az már soha többé nem lehet ugyanaz Paul Gray nélkül, mint azelőtt. „Egészen biztos, hogy új Stone Sour zene születni fog még, de a Slipknotból jelenleg egy olyan hatalmas rész hiányzik, amit a rajongók nem is érthetnek meg. És őszintén szólva megőrülök attól, hogy megpróbáljam nekik elmagyarázni", fogalmazott Taylor. „Úgy értem, mindig is Paul volt az a kapocs, aki összetartotta az egész építményt, emellett pedig olyan érzéke volt a zenéhez, amit alkottunk, hogy nélküle nem igazán látom, miként lehetne ismét dalokat írni a közeljövőben. Fogalmazzunk így... Ha mégis sor kerül rá, az nem most lesz, hanem amikor mindenki készen áll."

Kérdés, hoznak-e enyhülést a zenekar gondjaira a nyári európai fesztiválkoncertek, amik Joey és Shawn Crahan ütős szerint a banda legérzelemgazdagabb fellépéseinek ígérkeznek. Corey ugyanis arra is utalt az interjúban, hogy a bandában a lemez kérdésén túlmenően sincs feltétlenül minden a legnagyobb rendben. „Akadnak most más dolgok is a zenekarban, amik kihatnak a dolgainkra, mondjuk úgy, hogy személyes ügyek, de erről nem fogok többet mondani. Most megcsináljuk ezeket a nyári Sonisphere koncerteket, ami olyan, mintha bedugnánk a lábujjunkat a vízbe, hogy meglássuk, mi történik. Ezek csak az első apró lépések számomra. Szerintem mindenki elkezdett előre rohanni anélkül, hogy tudatosult volna benne: először össze kell szednünk magunkat. Mindenkinek reálisan kell szemlélnie ezt a kérdést, de jelenleg úgy fest, én vagyok az egyetlen, aki így tesz... Súlyos felelősség elvállalni azt a szerepet, hogy az ember kimondja a végszót, vagy ilyesmi, de a végén mégis ez szül respektet. Nekem eszem ágában sincs beszállni a versenybe, és azt mondani, hogy igen, most ez és ez következik. Tavaly elveszítettem a testvéremet, és az embereknek meg kell érteniük, el kell fogadniuk ezt, mielőtt mindannyian elkezdenek hip-hip-hurrázni a dolgaink felett."

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 M 2011-05-01 06:49
Corey nélkül azért én nem erőltetném. És ha lesz is új lemez, vagy lenne, ráérnek még. Sztem mindegyikőjük el tudja foglalni magát a turné után pár évre. Utána meg még simán vissza tudnának térni.
Idézet
 
 
+1 #1 Csabi 2011-04-30 08:38
Corey nélkül nem lenne jó ha folytatnák!!!An nyi mindent hozzátett a Slipknot-hoz,nélküle nem is lett volna ennyire ismert zenekar!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.