Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

JLT a Rainbow kútba esett gigaturnéjáról: „Blackmore anyósa hirtelen indok nélkül kifarolt az egészből”

Joe Lynn Turner részletesen beszélt egy interjúban arról, ő maga milyen feltételekkel látta volna értelmét a Rainbow újjáalakításának. Az énekes szerint konkrét tárgyalások folytak minden fronton, amelyekből aztán Ritchie Blackmore-ék egyszerűen kifaroltak.

0417jlt

2017-ben, Glasgow-ban, illetve Birminghamben mi is láttuk élőben a Ritchie Blackmore által újjáélesztett Rainbow-t. Mint ismeretes, a gitáros új emberekkel, Ronnie Romero énekessel, Jens Johansson billentyűssel, David Keith dobossal és Bob Nouveau basszerrel hozta össze a legendás csapatot – ám ha hihetünk a Rainbow ’80-as évek elején aktív felállásában éneklő Joe Lynn Turnernek, az eredeti elképzelések még gyökeresen mások voltak.

„A legtöbben nem tudják az igazságot, mert nem próbáltam meg mindenáron előjönni ezzel, és inkább azt mondtam: a fickó úgyis azt csinálja, amit akar”, mondta Turner a 80s Glam Metalcast adásában. „De valójában jó egy éven át egyeztettem az úgynevezett menedzsmentjével – azért fogalmazok így, mert Ritchie anyósáról van szó. Mindezt bizonyítani is tudom az e-mailekkel. Oda-vissza tárgyalásban álltunk a Rainbow újjáalakítását illetően. Én autentikus Rainbow-t akartam, régi tagokkal, és nem kizárólag azt a Rainbow-t, amelyben annak idején én játszottam, hanem az igazit. Szerettem volna bevonni Doogie White-ot, Graham Bonnet-t, és Bob Daisley is benne lett volna. Jimmy Bain sajnos elhunyt menet közben, és nyilván akadt mindenféle körülmény, de ott volt például Don Airey is… Amolyan Rainbow extravaganza jellegű show-t akartam tető alá hozni. Lett volna egy magzenekar, akár Bobby Rondinellivel, akár Chuck Bürgivel a doboknál, vagy Dave Rosenthallal. Mindnyájukkal beszéltem…”

Mindez végül persze Blackmore-ékon bukott meg. „Blackmore-ék tábora nagyon zárt. Van arrafelé egy kémem, akitől pontosan tudom: az anyós elkezdett szidni engem Ritchie-nek, és azt állította neki, hogy én akarom irányítani az egész dolgot, ami persze nem is állhatott volna távolabb a valóságtól. Pedig egyeztettem a Live Nationnel is, akik több mint százhatvan bulira tettek ajánlatot nekünk, köztük önálló fellépésekkel és headlineri, illetve különleges vendégstátuszos koncertekkel a legnagyobb fesztiválokon. A Universal pedig nemcsak egy albumra, hanem egy négyszámos EP-re is vevő lett volna. A Los Angeles-i Rock Fuel Mediával is beszéltem, akik 3D-s videón örökítették volna meg a teljes turnét. Gigantikus és nagyszabású lett volna az egész. Aztán Blackmore anyósa hirtelen kifarolt az egészből, méghozzá mindenféle indok nélkül. A Le Parisienből értesültem róla, hogy végül nem is leszek benne a csapatban, de akkor már inkább csak röhögtem az egészen – főleg, mert Ritchie képes volt lenyilatkozni, hogy én nem is tudtam erről az egészről. Úgy voltam vele: hibát követ el, és nem is tud róla. És ma sem gondolom másképp.”

JLT szerint a Rainbow utóbbi években aktív felállása valójában nem Rainbow. „Ez egy nosztalgikus banda, de nem Rainbow. Sosem készítettek egy albumot sem, és nem is csinálnak semmit ezeken az itt-ott lekötött kiemelt bulikon kívül. Aki pedig látni akarja őket, nos, a felvételek ott vannak a YouTube-on. Többet nem is akarok erről mondani. Ha engem kérdezel, Ritchie átveri a közönséget. Én pedig nem ezt akartam, így boldogan lépek tovább. Ritchie azt csinál, amit akar, akárcsak én. Káoszra nincs szükségem. Ha a fenti elképzelések valósulnak meg, hihetetlen lett volna az egész. Persze tisztában vagyok vele: az emberek mindenképpen elmennek a bulikra, beleértve azokat is, akik soha nem látták előtte élőben a Rainbow-t, és ez nem attól függ, éppen milyen konfigurációt válogat össze Ritchie. De ha megnézed a Live Between The Eyes videót, vagy akármilyen régi koncertfelvételt, és összehasonlítod ezzel a mostani bandájával, nincs is miről beszélni. A régi zenekar gyilkos volt.”

 

Hozzászólások 

 
#1 kaffer 2020-03-10 21:23
Simán elhiszem..
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.