Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jesper Strömblad: „Az alkohol csak kis szerepet játszott abban, hogy kiléptem az In Flamesből”

1002jsJesper Strömblad azért távozott az In Flames soraiból lassan öt évvel ezelőtt, mert alkoholizmusa miatt kezeltetni kellett magát – szól a hivatalos magyarázat. Ha azonban hihetünk a gitárosnak, nem kizárólag erről volt szó...

Rajongói kérdéseket válaszolt meg a Facebookon Jesper Strömblad, az In Flames alapító gitárosa, aki jelenleg nem zenél különösebben aktívan: tavaly The Resistance nevű bandájával adott ki egy nagylemezt, de inkább csak helyi szinten, hobbiként mozognak. Jesper az egyik válaszban meglepő módon azt állította: az alkoholnak ugyan volt szerepe abban, hogy otthagyta zenekarát, de végső soron nem ezen múlt a döntés.

„Senki sem tudhatja, mit hoz a jövő, de kevés esélyt látok erre, mivel zeneileg másféle irányba indultak, a felállásuk stabil, az én pedig egy teljesen másik úton járok jelenleg az életemben", válaszolta Strömblad arra a kérdésre, hogy visszatér-e valaha eredeti csapatába. „Sosem fogok belemenni annak részletezésébe, hogy miért léptem ki, de mindig van egy hivatalos történet, meg egy másik. Az alkohol csak egy elég kis részét jelentette ennek az egésznek. És ezzel meg is válaszoltam azt a kérdést, hogy mit gondolok az újabb dolgaikról. Hallgassátok meg a The Resistance-et, és az majd elmondja a véleményemet. Egyszerűen más irányba indultunk el. Tartozom annyival a rajongóknak és a zenekarnak is, hogy száz százalékosan oda tudjak állni a zeném mögé, és inspiráljon is, amit csinálok. Az In Flamest és az újfajta megközelítésüket tiszteletben tartva: számomra a zenekar egy gitár- és rifforientált, melodikus death metal-banda volt. Ma pedig már nem az, de ettől még óriási zenészek, és nem gondolom, hogy rossz lenne ez az új irány. Viszont kétségtelenül nem is metszi azokat az elképzeléseket, amivel annak idején, a pályánk kezdetén rendelkeztem. De megismétlem: le a kalappal előttük. És a nagy sikereket is abszolút megérdemlik! Szóval a menj vissza az In Flamesbe-típusú kommenteket én inkább arra változtatnám: Isten hozott, Niclas Engelin! Niclas az egyik legkedvesebb, legtehetségesebb srác, akit ismerek, és tökéletesen helyt áll a posztomon. Élőben elképesztően energikusan teljesít, és az életben is nagyszerű ember."

Jesper a poszt végén ismét leszögezte: szíve jelenleg a The Resistance által játszott muzsikáért dobban meg. „Soha nem fogok kompromisszumokat kötni a zenémet illetően. A The Resistance-ben új utakat járunk: a srácok miatt jött meg ismét a kedvem a zenéléshez, és ők hozták vissza mindazokat a nagyszerű érzéseket is, amelyek azzal járnak, hogy az ember egy zenekarban játszik. Elkötelezettség, barátság és őszinte szenvedély a zene iránt, ez a lényeg. A pénz, a hírnév, a Grammy meg a többi szart sem ér, ha nem vagy száz százalékosan elkötelezett. Szóval mindenki ott van, most ahová tartozik: én egy csapatban, amit imádok. Az In Flames pedig szintén remekül működik. Vagyis minden a legnagyobb rendben."

Jesper elárulta: már készül a The Resistance új EP-je, illetve nagylemeze, de emellett hamarosan egy szólóalbummal is jelentkezik, és bizonyos más projektek is várhatók tőle.

 

Hozzászólások 

 
#7 bogar 2014-10-03 20:54
Azért azt is vegyük észre, hogy ez a nyilatkozat egy tipikus terelés. Jesper egészen egyszerűen alkalmatlan volt a zenekari munkára a pia miatt. Tudomásom szerint valami reheb félére is elment.

Ettől még el tudom fogadni, hogy nem értett egyet az új irányvonallal, de azért az alkohol nem csak "kis szerep" volt szerintem.
Idézet
 
 
+1 #6 Querocha 2014-10-02 19:29
Jespernek legalabb helyen van az esze, az In Flames legujabb iranyvaltasa nekem nem tetszik, meg az elozo albumaikon volt legalabb 3-4 ertekelheto dal.
Ez az Anders Friden vmi befolyasos vki Svedorszagban, mert az az erzesem, hogy o befolyasolja a banda tobbi tagjait...
Idézet
 
 
+5 #5 Khold 2014-10-02 16:44
Jesper volt a Flames lelke.

Az új zenekara zseniális, le a kalappal előtte!
Idézet
 
 
+8 #4 Igor Igorovics 2014-10-02 10:28
Idézet - Wendiii:
Végre egy zenész, aki nem mocskolja a volt zenésztársait.

Na igen, az elmúlt hónapok mocskolódásai (pl. Lomabrdo) után tényleg jó egy ilyen nyilatkozatot is olvasni.!
Idézet
 
 
+10 #3 OutbreakOfEvil 2014-10-02 10:08
Nekem ugyanez volt az érzésem, amikor az első The Resistance EP kijött. Hogy Jespernek nem kizárólag az alkohollal volt problémája, hanem a iránnyal amerre elindultak. Azon az EP-n egyből érződik, hogy milyen zenei közegben érzi jól magát :)
Idézet
 
 
+10 #2 bélféregtámadás 2014-10-02 09:01
Idézet - Wendiii:
Végre egy zenész, aki nem mocskolja a volt zenésztársait.

JA ,valahogy így kellene.
Idézet
 
 
+26 #1 Wendiii 2014-10-02 07:13
Végre egy zenész, aki nem mocskolja a volt zenésztársait.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.