Shock!

augusztus 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Játssz a Leander Kills előtt!

Március 18-én, az esztergomi Sportalsóban startol a Leander Kills és a Hot Beaver tavaszi turnéja. A tizenhárom állomásos túrán a szervezők szeretnének lehetőséget adni az adott környék feltörekvő, tehetséges bandáinak, így most egy YouTube-videóval megnyílhat az út a legjobbak előtt.

0216lk

A jelentkezni kívánó zenekarnak nem kell mást tennie, mint megosztania a csapatuk legnépszerűbb videóját az adott koncert esemény oldalán, majd pedig begyűjteni a lehető legtöbb lájkot, ugyanis az öt legmenőbb formáció közül kerül ki a vendégzenekar nagyjából egy hónappal a buli előtt. A fellépési lehetőséghez jutó együttest a Leander Kills, a Hot Beaver és a szervező választja ki. A vendégzenekar számára a szervezők 15 perces beállási lehetőséget és 30 perces játékidőt biztosítanak. A vendégzenekar saját felszerelésén játszik a koncerten. Alap backline-t a szervezők biztosítanak. A vendégzenekarnak a szervezők költségtérítést nem fizetnek.

A turné dátumai és további információk itt találhatók.

 

Hozzászólások 

 
+6 #15 Csabika 2016-02-17 11:15
Idézet - Simon Zoltán:
[quote name="Ric$"]A legtöbb ilyen zenekarnak az est rezsiköltségét sem sikerül egy önálló bulin megtermelni, mert a sok haver sajnál 500 Ft-ot kifizetni, helyette inkább buliznak zenegépre egy kocsmában, vagy hallgatják telefonról a zenét valahol, esetleg ingyenes bulikon fellépő lakodalmas zenekaroknak tapsolnak.


Kimondtad az nagy igazságot, nagyon nagy baj van a közönséggel is már jóideje.
Idézet
 
 
+4 #14 Ric$ 2016-02-16 17:18
Idézet - P:
Idézet - Ric$:
[quote name="bogar"][quote name="Ric$"]
!Komolyan van ilyen, hogy a szervezőt keresik meg ilyen kérésekkel? Ez de rossz.


Napi szinten. De a múltkori kifakadásom óta már csak heti szinten... :D

Idézet - TelekiPál:
(azon a színpadon, ahol nemrég még a Pokolgép játszott).
.


Például a 'Gép, de én mindig azt szoktam mondani, amikor valaki elkezdi húzni a száját, hogy kicsik vagyunk, kicsi a klub, a színpad, stb., hogy a Madball-nak is jó volt... :)
Idézet
 
 
+6 #13 P 2016-02-16 15:56
Idézet - Ric$:
Idézet - bogar:
Idézet - Ric$:
!


Na ja! A 30 fős bulik 50 fős vendéglistával, mert aki már egyszer kezet fogott az énekessel, annak "jár az ingyenjegy".

Egyébként mindig az ingyenjegyesek azok, akik hátul állnak és a vendéghangok számolásával vannak elfoglalva. :-)


Na, akkor Te tökéletesen érted, hogy miről beszélek... :D
Nemrég a Facebookon is volt erről egy kifakadásom. 10 éve nem aktív zenekar, évente egy koncert, 1000 Ft belépő, helyi szinten húzónév, telerakják a Sportalsót. (Uszkve 300 ember) És írnak kb. 30-an, hogy na, akciósan? Ketten 500-ért? Ingyenjegy? Vendéglista?


Komolyan van ilyen, hogy a szervezőt keresik meg ilyen kérésekkel? Ez de rossz.
Idézet
 
 
+9 #12 TelekiPál 2016-02-16 15:32
Azt hiszem Draveczky-Ury Ádám interjújában volt szó arról, hogy milyen szomorú, hogy az ország rogyásig van Tankcsapda klónokkal és tényleg csak ezek képesek megélni (meg a hakni csapatok). Ehhez képest a Leander üdítő színfolt és bár nekem sem a kedvencem szimpatikus csapat.

Különösebben nem lepett meg, hogy pár ilyen PMG-féle gyökér ebben a kezdeményezésbe n is felfedezte a fájdalmát és a világra kellett hánynia, hogy milyen köcsög aki lehetőséghez juttat bármilyen zenekart, hogy felléphessenek a helyi koncerthelyszín en (azon a színpadon, ahol nemrég még a Pokolgép játszott).

Szerintem ez egy üdítő kezdeményezés és jó látni, hogy néhányan még próbálkoznak itt a nagy magyar (trú metttálos) ellenszélben.
Idézet
 
 
+7 #11 Simon Zoltán 2016-02-16 14:20
Idézet - Ric$:
A legtöbb ilyen zenekarnak az est rezsiköltségét sem sikerül egy önálló bulin megtermelni, mert a sok haver sajnál 500 Ft-ot kifizetni, helyette inkább buliznak zenegépre egy kocsmában, vagy hallgatják telefonról a zenét valahol, esetleg ingyenes bulikon fellépő lakodalmas zenekaroknak tapsolnak.

Szóról-szóra igaz sajnos :(
Idézet
 
 
+8 #10 Ric$ 2016-02-16 13:54
Idézet - bogar:
Idézet - Ric$:
!


Na ja! A 30 fős bulik 50 fős vendéglistával, mert aki már egyszer kezet fogott az énekessel, annak "jár az ingyenjegy".

Egyébként mindig az ingyenjegyesek azok, akik hátul állnak és a vendéghangok számolásával vannak elfoglalva. :-)


Na, akkor Te tökéletesen érted, hogy miről beszélek... :D
Nemrég a Facebookon is volt erről egy kifakadásom. 10 éve nem aktív zenekar, évente egy koncert, 1000 Ft belépő, helyi szinten húzónév, telerakják a Sportalsót. (Uszkve 300 ember) És írnak kb. 30-an, hogy na, akciósan? Ketten 500-ért? Ingyenjegy? Vendéglista?
Idézet
 
 
+7 #9 bogar 2016-02-16 13:48
Idézet - Ric$:
12 éve szervezek koncerteket, fesztivált, 3 éve teljesen egyedül viszem egy klubban a szervezést. (Nem titok, éppen a Sportalsóban.) A lehetőségekhez képest mérten mindig gondoskodunk arról, hogy a vendégzenekar is jó szájízzel távozzon a helyszínről és neki is teremjen némi babér úgymond. (Öltöző és némi fogyasztás mindenképpen.) Nálunk a Leander/Apey koncerten már az elejétől fogva sokan voltak. Az, hogy sokan nem nézik meg a vendégbandát, az Ő lelki szegénységük, nem a zenekaré. A Leander jelen esetben lehetőséget nyújt, ráadásul korrektül lekommunikálva, jó feltételekkel. A legtöbb ilyen zenekarnak az est rezsiköltségét sem sikerül egy önálló bulin megtermelni, mert a sok haver sajnál 500 Ft-ot kifizetni, helyette inkább buliznak zenegépre egy kocsmában, vagy hallgatják telefonról a zenét valahol, esetleg ingyenes bulikon fellépő lakodalmas zenekaroknak tapsolnak. (Értsd: Nulla saját dal, 20 feldolgozás.) Ennek fényében szerintem például sokkal jobb 20-30 embernek nyomni kvázi ingyen, mintsem ráfizetéssel nullának. (Szombaton a Pokolgép 40 percet csúsztatott a vendégek kezdésén, hogy sokan láthassák Őket!) Több bandának szervezek is, a zene az életem jelentős része. Sajnos amíg egy ilyen kezdeményezésne k a nagy többség csak az árnyoldalát nézi, addig felesleges várnunk a megváltást. Addig marad ez a megjátszás, hogy szar a kis zenekaroknak. Tegyetek magatokért, és nem lesz szar!


Na ja! A 30 fős bulik 50 fős vendéglistával, mert aki már egyszer kezet fogott az énekessel, annak "jár az ingyenjegy".

Egyébként mindig az ingyenjegyesek azok, akik hátul állnak és a vendéghangok számolásával vannak elfoglalva. :-)
Idézet
 
 
+15 #8 Ric$ 2016-02-16 13:05
Idézet - PGM:
Gyerekek, ez gáz. Játssz előttünk ingyen úgy, hogy te vagy az elvileg legnépszerűbb zenekar a környéken és ha önálló bulit nyomnál, akkor még talán valami csurranna-cseppenne, nem mellesleg a saját közönséged jön el és szeret. Este 8-kor egy Leander koncerten nincs senki. Üres teremnek tolják majd a metált, abban a hitben, hogy ettől majd több közönségük lesz, mert egyszer játszottak a Leander előtt. Közben még az öltözőbe se mehetnek be, nem hogy cateringet kapjanak. Vagy bármit. Mindegy, így is lesz jelentkező dögivel.12 éve szervezek koncerteket, fesztivált, 3 éve teljesen egyedül viszem egy klubban a szervezést. (Nem titok, éppen a Sportalsóban.) A lehetőségekhez képest mérten mindig gondoskodunk arról, hogy a vendégzenekar is jó szájízzel távozzon a helyszínről és neki is teremjen némi babér úgymond. (Öltöző és némi fogyasztás mindenképpen.) Nálunk a Leander/Apey koncerten már az elejétől fogva sokan voltak. Az, hogy sokan nem nézik meg a vendégbandát, az Ő lelki szegénységük, nem a zenekaré. A Leander jelen esetben lehetőséget nyújt, ráadásul korrektül lekommunikálva, jó feltételekkel. A legtöbb ilyen zenekarnak az est rezsiköltségét sem sikerül egy önálló bulin megtermelni, mert a sok haver sajnál 500 Ft-ot kifizetni, helyette inkább buliznak zenegépre egy kocsmában, vagy hallgatják telefonról a zenét valahol, esetleg ingyenes bulikon fellépő lakodalmas zenekaroknak tapsolnak. (Értsd: Nulla saját dal, 20 feldolgozás.) Ennek fényében szerintem például sokkal jobb 20-30 embernek nyomni kvázi ingyen, mintsem ráfizetéssel nullának. (Szombaton a Pokolgép 40 percet csúsztatott a vendégek kezdésén, hogy sokan láthassák Őket!) Több bandának szervezek is, a zene az életem jelentős része. Sajnos amíg egy ilyen kezdeményezésne k a nagy többség csak az árnyoldalát nézi, addig felesleges várnunk a megváltást. Addig marad ez a megjátszás, hogy szar a kis zenekaroknak. Tegyetek magatokért, és nem lesz szar!
Idézet
 
 
+2 #7 Csabika 2016-02-16 12:21
Idézet - Marci:
Idézet - PGM:
Gyerekek, ez gáz. Játssz előttünk ingyen úgy, hogy te vagy az elvileg legnépszerűbb zenekar a környéken és ha önálló bulit nyomnál, akkor még talán valami csurranna-cseppenne, nem mellesleg a saját közönséged jön el és szeret. Este 8-kor egy Leander koncerten nincs senki. Üres teremnek tolják majd a metált, abban a hitben, hogy ettől majd több közönségük lesz, mert egyszer játszottak a Leander előtt. Közben még az öltözőbe se mehetnek be, nem hogy cateringet kapjanak. Vagy bármit. Mindegy, így is lesz jelentkező dögivel.


Ezzel semmi vesztenivaloja nincs a helyi zenekarnak.


30 perc játékidő a koncert azon időintervallumá ban amikor még nem lessz ott senki. Teljesen igaz, semmi vesztenivalójuk nincs, de nyerni sem fognak rajta. Ennek az lessz a vége, hogy az értelmesebb zenekarok nem fognak jelentkezni, de a két hónapja próbáló sztárnak magukat képzelő legszarabb zenekarok tolongani fognak!
Bár ne legyen így.
Idézet
 
 
+3 #6 RobertThorn 2016-02-16 12:02
Az elmúlt másfél-két évben pl. az Apey & the Pea zenekart a környékünkön azért nem sikerült egyszer sem látnom, mert vagy melóm volt éppen akkor, vagy pedig a Leanderrel egy csomagban érkeztek, s mire eljutottam volna odáig, hogy jegyet is vegyek rá, addigra az ÖSSZES jegyet már szép gondosan felvásárolták a Leander rajongók - akik ráadásul a koncert napján szigorúan csak a Leanderre hajlandók megérkezni, így Apey-ékat megnézte max vagy 25-30 fő.

Szóval nyugalom, nem csak a helyi, kezdő zenekarokat nem látja senki se egy Leander koncerten :D
Idézet
 
 
+8 #5 Marci 2016-02-16 11:34
Idézet - PGM:
Gyerekek, ez gáz. Játssz előttünk ingyen úgy, hogy te vagy az elvileg legnépszerűbb zenekar a környéken és ha önálló bulit nyomnál, akkor még talán valami csurranna-cseppenne, nem mellesleg a saját közönséged jön el és szeret. Este 8-kor egy Leander koncerten nincs senki. Üres teremnek tolják majd a metált, abban a hitben, hogy ettől majd több közönségük lesz, mert egyszer játszottak a Leander előtt. Közben még az öltözőbe se mehetnek be, nem hogy cateringet kapjanak. Vagy bármit. Mindegy, így is lesz jelentkező dögivel.


Ezzel semmi vesztenivaloja nincs a helyi zenekarnak.
Idézet
 
 
+12 #4 bogar 2016-02-16 11:31
Valahogy úgy érzem, hogy bizonyos szempontból a Leander is belekerült ebbe az Ossián, Tankcsapda körbe, hogy bármit csinálnak az eleve szar.
Pedig ez egy jó kezdeményezés és a feltételeket is közölték. Amennyiben egy helyi zenekar azt méltatlannak érzi, akkor nem jelentkezik, de feltételezem, hogy a környék legnagyobb klubjában fellépni azért nagy élmény lesz. Ha meg lemegy + 50 néző, akkor mindenki jól járt.
Idézet
 
 
-1 #3 PGM 2016-02-16 11:06
Idézet - Egy zenész:
Idézet - PGM:
Gyerekek, ez gáz. Játssz előttünk ingyen úgy, hogy te vagy az elvileg legnépszerűbb zenekar a környéken és ha önálló bulit nyomnál, akkor még talán valami csurranna-cseppenne, nem mellesleg a saját közönséged jön el és szeret. Este 8-kor egy Leander koncerten nincs senki. Üres teremnek tolják majd a metált, abban a hitben, hogy ettől majd több közönségük lesz, mert egyszer játszottak a Leander előtt. Közben még az öltözőbe se mehetnek be, nem hogy cateringet kapjanak. Vagy bármit. Mindegy, így is lesz jelentkező dögivel.

Nincs sok fogalmad arról hogyan megy az előzenekaroskod ás ugye? :O)


Hát beletrafáltál, van. Ha azt nézzük, örüljenek, hogy nem nekik kell fizetni.
Idézet
 
 
+7 #2 Egy zenész 2016-02-16 10:59
Idézet - PGM:
Gyerekek, ez gáz. Játssz előttünk ingyen úgy, hogy te vagy az elvileg legnépszerűbb zenekar a környéken és ha önálló bulit nyomnál, akkor még talán valami csurranna-cseppenne, nem mellesleg a saját közönséged jön el és szeret. Este 8-kor egy Leander koncerten nincs senki. Üres teremnek tolják majd a metált, abban a hitben, hogy ettől majd több közönségük lesz, mert egyszer játszottak a Leander előtt. Közben még az öltözőbe se mehetnek be, nem hogy cateringet kapjanak. Vagy bármit. Mindegy, így is lesz jelentkező dögivel.

Nincs sok fogalmad arról hogyan megy az előzenekaroskod ás ugye? :O)
Idézet
 
 
-1 #1 PGM 2016-02-16 10:56
Gyerekek, ez gáz. Játssz előttünk ingyen úgy, hogy te vagy az elvileg legnépszerűbb zenekar a környéken és ha önálló bulit nyomnál, akkor még talán valami csurranna-cseppenne, nem mellesleg a saját közönséged jön el és szeret. Este 8-kor egy Leander koncerten nincs senki. Üres teremnek tolják majd a metált, abban a hitben, hogy ettől majd több közönségük lesz, mert egyszer játszottak a Leander előtt. Közben még az öltözőbe se mehetnek be, nem hogy cateringet kapjanak. Vagy bármit. Mindegy, így is lesz jelentkező dögivel.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.