Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Januárban stroke-on esett át Nicko McBrain

Év elején kisebb stroke-on esett át Nicko McBrain. Az Iron Maiden 71 éves dobosa még felépülőben van, ennek ellenére játszik az idei turnén.

0804nicko

Közleményben tudatta Nicko McBrain, miszerint januárban mini-stroke-on, azaz TIA-n, más néven átmeneti ischaemiás rohamon esett át. „Emiatt a jobb oldalam válltól lefelé megbénult, így természetesen nagyon aggódtam, hogy vége a karriremnek, de a feleségem, Rebecca, a családom, az orvosaim és a Maiden-család segítségével vissza tudtam kapaszkodni úgy 70 százalékosan felépült állapotba – írja Nicko. – Tíz hét intenzív terápia után már csaknem elérkezett az idő ahhoz is, hogy elkezdjem a turnéfelkészülési próbákat. Fontosnak éreztem, hogy most tudassam ezt veletek, ne pedig korábban, mivel elsősorban a feladataimra akartam koncentrálni, és arra, hogy visszakapaszkodjak a 100 százalékos formámba. Még nem tartok ott, de Isten segítségével hétről hétre egyre erősebbnek érzem magam. Köszönöm mindenkinek ezt a csodálatos és varázslatos turnét!”

„A zenekarral együtt úgy vélem, hogy amit Nicko a stroke-ja óta elért, elképesztő hitről és akaraterőről tanúskodik, és mindannyian roppant büszkék vagyunk rá – teszi hozzá Rod Smallwood menedzser. – Be kellett tanulnia az új és zeneileg roppant összetett műsort, ő pedig összeszedte magát és csakis a felépülésére koncentrált. A májusi próbákig komolyan nem tudtuk, képes lesz-e lejátszani egy teljes koncertet, de a zenekar mindenben támogatta, és nagyon megkönnyebbültünk, amikor kiderült, hogy menni fog neki.”

A legutóbbi, több mint hárommillió nézőt megmozgató Legacy Of The Beast turné után a Maiden aktuális köre is hihetetlenül sikeres: a The Future Past Tour több mint harminc idei koncertjén idén az előzetes számítások és a jegyfogyások alapján több mint 750 ezer rajongó nézi majd meg őket. A fellépéseken elsősorban – de nem kizárólagosan – az 1986-os Somewhere In Time-éra dalai állnak fókuszban, illetve kiemelt szerepet kapnak a bulikon a 2021-es Senjutsu dalai is.

 

Hozzászólások 

 
#3 Goodbye 2023-08-06 00:12
Nem lennék az orvosai helyében. De megértem, hogy maradni szeretne. Amióta bekerült a bandába, most vannak talán a legjobb formában dalszerzésileg, a Senjutsu az évszászad egyik legnagyobb alkotása úgy általánosságban a könnyűzenében.
Idézet
 
 
#2 tdave 2023-08-04 18:47
Barcelonában láttam őket július 18-án. Bennem sem merült fel, hogy min ment keresztül Nicko. Nagyon király koncert volt. Igazán ütős programot raktak össze (ismét).
Idézet
 
 
#1 janomano 2023-08-04 16:09
Nem semmi, hogy így végigtolja ezt a turnét, simán vissza is mondhatták volna. Az elsejei müncheni bulit láttam, és tök jó formában voltak, ha ezt most nem olvasom nem is jutna eszembe hogy átesett egy stoke-on.
Már csak a Somewhere számok miatt is menni kellett, azok mind abszolút egyedi élményt nyújtottak, nincs is mit hozzáfűzni ,top három Maiden lemezeim egyike. Hibátlan időutazás, az Adrian Smith nagyon profi módon és azzal a visszafogottság ával hozott főszereplésével , de a Senjutsu is kitett magáért. Death of the Celts, az a három gitárszoló egymásba fűzve, a ráadasban elővett Hell on Earth az Eddie fejű Szabadság-szoborral a kivetítőn is igen komoly hangulatot teremtett.
Maradandó élmény volt, remélem lesz folytatás egy magyar dátummal.
(A Harris meg még egy klubkoncertet is letolt a British Lion-al a két Maiden előtt egy nappal, úgyhogy rajta biztos nem fog múlni)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.