Shock!

augusztus 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

It’s So Easy: még egy dal Ian Gillan különleges lemezéről

Első zenekarával, a The Javelinsszel ad ki lemezt Ian Gillan, akikkel annak idején sosem jutottak el idáig. Az albumról most a második szerzemény, egy Buddy Holly-feldolgozás is meghallgatható.

0630javelins

iangillanjavelins_cAugusztus 31-én, az earMUSIC gondozásában kerül a boltokba az Ian Gillan And The Javelins első nagylemeze. A csapat eredetileg a ’60-as évek elején alakult különböző pop-, soul-, country-, jazz- és blueselőadók hatására, és Gillan saját bevallása szerint is ebben a csapatban találta meg a saját hangját énekesként. A The Javelins annak idején végül nem jutott el az önálló albumig, de végső soron jobb később, mint soha: a most kiadandó albumra olyan dalok kerülnek, amelyeket a zenekar 1963 környékén játszott a klubokban.

Emellett a felállás is a régi: Ian mellett Gordon Fairminer és Tony Tacon gitározik, Tony Whitfield basszusgitározik és Keith Roach dobol a csapatban. Érdekesség, hogy utóbbiak menet közben mind rég kikoptak a zeneiparból, egyikük sem vált úgymond professzionális muzsikussá Gillant leszámítva. A lemezen vendégként ugyanakkor Don Airey is zongorázik.

A Do You Love Me című dal már ismert, most pedig a Buddy Holly-féle It’s So Easy is meghallgatható a lemezről. A zenekar koncertezni természetesen nem nagyon fog Gillan zsúfolt időbeosztása miatt, vagyis a kiadvány elsősorban amolyan egyszeri kuriózumnak tekintendő.

 

Hozzászólások 

 
#1 eurodog 2018-08-01 20:23
Hát ez az "It"s so easy" nem valami nagy durranás, alig különbözik az eredetitől. A "Do you love me sokkal jobb.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.