Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét szinte mindent maga csinált új lemezén Yngwie Malmsteen

World On Fire címmel jelenik meg áprilisban Yngwie Malmsteen új nagylemeze. A gitármaestro ismét saját maga énekelte fel az albumot, amelyet keménynek és komplexnek ígér.

„Két évet dolgoztam rajta: turné, felvétel, turné, felvétel”, mondta a Seymour Duncan weboldalának Yngwie. „És így sokkal-sokkal jobb lett a végeredmény is. Annak idején megírtam a nótákat, összepróbáltam őket pár zenésszel, utána felvettük, megkevertük, megtanultuk őket, aztán indultunk velük egyből turnéra. Aztán megint. És nem feltétlenül ez a legmegfelelőbb módja annak, hogy a lehető legjobb zenét csináld… Szóval a sors különös fintora révén a zeneipar mostani rossz helyzete inspirálóbb környezetté vált, legalábbis számomra biztosan. Akármikor írhatok dalokat, akármikor felvehetem őket. A stúdióm folyamatosan, napi huszonnégy órában nyitva áll, tényleg akkor veszek fel akármit, amikor csak akarok.”

Malmsteen előző lemezei elég keményen megosztották a közönséget, így bizonyára sokan nem fognak neki örülni, hogy a World On Fire-ön ismét ő énekel majd, és majdnem mindent ő játszott fel a stúdióban. „Malmsteenes”, mondta az irányvonalról Yngwie. „De azért kicsit más is. Először is, minden vokált én nyomtam fel, de korábban akármikor is tettem így, mindig bluesos dolgokat énekeltem. Most viszont úgy döntöttem, hogy a saját dalszerzési stílusomban mennek majd az énektémák is, szóval van némi eltérés. Az összes basszust, illetve a billentyűket is én játszottam fel, de máshol kórus meg vonós szekció is szerepel. Nagyon neoklasszikus. Viszont kimondottan kemény a lemez, és bizonyos részei igen komolyak, összetettek, de elég sokszínű is a végeredmény. Mindenképpen érdemes lesz meghallgatni.”

Malmsteen legutóbbi lemeze Spellbound címmel jelent meg 2012-ben.

 

Hozzászólások 

 
+6 #9 Montsegur 2016-02-23 16:10
A zsenialitásához nem fér kétség, de ettől még ő az egyik, aki mellől nagyon hiányzik egy jó producer. A másik a Dream Theater.
Idézet
 
 
+3 #8 MV 2016-02-23 14:18
Csak nehogy aztán jöjjön a hír, hogy Yngwie összeveszett a stúdióban a zenésztársaival és mégsem lesz lemez. :) Az utolsó számomra értékelhető lemeze a Facing... Azon még dalok voltak, azóta csak barokkos hangszeres virgákkal villog az öreg... Azt pedig már több száz éve nála sokkal profibban előadták mások...
Idézet
 
 
#7 bélféregtámadás 2016-02-23 13:50
Az összes giccses, zenének nevezett mocsok, ami tonnaszám ömlik a sok agyhalott zenehallgató fülében naponta a rádióból és a telefonokról, ez mind összeszedve se ér Malmsteen egyetlen másodper 110-edének a nyomában. A világ legzseniálisabb gitárosa!!!
Idézet
 
 
+2 #6 DRAZSEN 2016-02-22 22:16
A kígyó a saját farkába harapott már rég ezzel a mindent ő csinál dologgal.Szar hangzás,ócska ének,értékelhet etlen az egész.Pedíg anno a régi albumok mekkora csodák voltak
Idézet
 
 
+3 #5 QRman 2016-02-22 18:21
World on fire? Nem hallottam ezt a címet már valamikor?:)
Idézet
 
 
+3 #4 Matney 2016-02-22 18:04
Idézet - Tulus:
Kár, hogy Strato egy másik univerzumban él.


Valamiért úgy érzem, inkább fekete öves mestertroll, de lehet, hogy benéztem...
Idézet
 
 
+7 #3 Tulus 2016-02-22 17:35
Kár, hogy Strato egy másik univerzumban él.

Ugyanis Malmsteen már a 90-es évek vége óta nem tudott kipréselni magából egy normális lemezt. És ráadásul emberileg is egy nagy nulla lett.
Idézet
 
 
-12 #2 Strato 2016-02-22 17:16
Hát pedig ez az év TALÁN legvárósabb lemeze. Az öreg nem tud hibázni és most még volt is ideje mindent alaposan kidolgozni. Külön örülök, hogy ezúttal tényleg valami monumentálisra, neoklasszikusra számíthatunk, ebben a mai napig nem ér fel hozzá senki. A világ legjobb gitárosa, zenésze, ENNYI. Nem is kell ide senki más, nála jobban úgyse tudhatja senki, mire van itt szükség. Már előre boritékolható, hogy az év lemeze.
Idézet
 
 
+5 #1 Codename333 2016-02-22 12:17
hát nem tudom h sírjak vagy nevessek.Pláne h megint ő fog énekelni....
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.