Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét Glynn Morgan a Threshold énekese

Igazán meglepő hírek érkeztek a brit Threshold környékéről: a csapat – látszólag a semmiből – megvált Damian Wilson énekestől, és visszahozta a frontra Glynn Morgant. Utóbbi 1994 és 1996 között énekelt a csapatban.

0328glynnmorgan

Ismét váltogatja egymást Damian Wilson és Glynn Morgan a Threshold soraiban: a brit progresszívek hétfőn minden különösebb előjel nélkül bejelentették, hogy új fejezetet kezdenek, és ismét Morgan áll a frontra, aki annak idején a ’90-es évek közepén énekelt a csapatban. Glynn annak idején pont az 1993-as Wounded Land debütöt feléneklő Wilsont váltotta a 1994-es Psychedelicatessenen, hogy aztán ismét átadja a helyét Damiannek az 1997-es Extinct Instincten. Wilson azonban nem maradt sokáig, ezután az azóta elhunyt Andrew McDermott került a frontra, majd a 2010-es évek elején tért vissza Damian, aki az utóbbi két albumon énekelt.

Morgan a ’90-es évek második felében a Mindfeeddel adott ki két kiváló nagylemezt, a Thresholddal pedig 2008 környékén dolgozott legutóbb, amikor a single-eket tartalmazó Paradox box setre énekelt fel pár tételt. „Kiugrottam a bőrömből, amikor felhívtak”, írta a mostani lehetőség kapcsán. „Óriási megtiszteltetés ismét Karllal és Richarddal dolgozni, illetve a nagyszerű Threshold-sztori részesévé válni.” „A döntés sajnos nem közös alapon született, de tiszteletben tartom”, kommentálta a fejleményeket Wilson. „Miután felvettem a lemezre a részeimet, és elköteleztem magam a turnéra is, közölték velem, hogy a Threshold nélkülem megy tovább. Jogukban áll ilyen döntést hozni, még ha számomra nehéz is megválni azoktól az emberektől, akikkel ennyi élmény köt össze.”

A banda az utóbbi hetekben már új lemezén dolgozott. A konceptalbum címe Legends Of The Shires lesz, a csapat leghosszabb anyagának ígérkezik, és a zenekar két agya, az említett Karl Groom, illetve Richard West végzi majd a produceri feladatokat. A zenekar máris bejelentette a lemezbemutató turné egyes állomásait jövő novemberre és decemberre, de ezek között egyelőre csak nyugat-európai dátumok szerepelnek. A megjelenés az év második felére várható a Nuclear Blastnél.

A Threshold legutóbbi albuma For The Journey címmel jelent meg 2014-ben.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.