Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét beszüntette tevékenységét a Nitro

1201nitroPár éve nagy lendülettel alakult újjá a ’80-as évek virgabajnok zenekara, a Nitro. Michael Angelo Batio most azonban a csapat újonnani jegeléséről számolt be.

Végül nem készíti el visszatérő albumát a Nitro, ahol Jim Gillette énekes és Michael Angelo Batio gitáros képviselte a régi tagságot a 2016-os újjáalakuláskor, és Chris Adler dobossal, illetve Kane Churko producerrel fogtak neki a munkálatoknak. „Ennyi volt”, erősítette meg Batio a projekt újonnani elhalását a The Ultimate Guitars Shred Talks adásában, miután rákérdeztek a nagy csendre. „Jim Gillette továbbra is a legjobb barátom, olyanok vagyunk, mint a testvérek. Soha semmin nem vesztünk össze, már a régi időkben sem. A Nitro akkor sem azért oszlott fel, mert haragudtunk egymásra, hanem mert jött a grunge-korszak, és hirtelen minden fiatal hajmetal-csapatot, minden Los Angeles-i zenekart ódivatúnak minősítettek. Az időzítés miatt történt… Jim utána nagy karriert futott be az ingatlanszektorban, én pedig folytattam a zenei pályafutásomat, és rá kellett jönnünk: nem tudunk visszamenni az időben. Imádom a Nitrót, nagy szeretettel emlékszem vissza azokra az időkre, büszke is vagyok arra, amit elértünk, de miután összeraktunk pár nótát és lejátszottunk egy rövidebb turnét, mindenki rádöbbent: nem megy.”

Az 1987-ben alakult Nitro a korabeli Los Angeles-i színtér egyik különleges bandájának számított: elsősorban Batio különleges technikájáról, Gillette embertelen sikolyairól és az általában véve minden téren over-the-topra vett, virgázós megközelítésről híresültek el. A csapat annak idején két lemezt adott ki, az 1989-es O.F.R.-t és az 1991-es Nitro II: H.W.D.W.S.-t, majd miután a későbbi érában már nem igazán jutott hely a hasonló megközelítésű csapatoknak, a '90-es évek elején szétmentek.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.