Shock!

június 03.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét az amerikai Top 10-ben a Metallica fekete albuma

Ismét az amerikai listák élbolyába tört a Metallica 1991-es fekete albuma. A lemez természetesen a jubileumi újrakiadásnak köszönhetően lett megint ennyire keresett.

0622metallica

1991. augusztus 12-én jelent meg minden idők egyik legfontosabb és legsikeresebb albuma, a Metallica Metallica című lemeze, közismert nevén a fekete lemez, amiről mi is megemlékeztünk aznap egy visszatekintésben. Újrakiadásának köszönhetően 37 ezer példányban ment el az album a múlt héten, így – huszonkilenc év, 1992 augusztusa óta először – ismét bekerült a Billboard-lista első tíz helyezettje közé.

Az újrakiadás számos különféle verzióban hozzáférhető, így többek között 180 grammos dupla vinylen, szimpla és tripla CD-n, illetve digitális formátumokban. A legfanatikusabbak a több mint 24 órányi zenét rejtő Limited Edition Deluxe Box Set kiadványt illeszthetik a kollekcióba: ebben két vinyl, három koncertfelvételeket rejtő vinyl, tizennégy ritkaságokkal – demókkal, nyers keverési verziókkal, interjúkkal, élő anyaggal – teli CD és hat hasonló tematikájú DVD, képeskönyv, passok, litográfiák, pengetők és egyebek kapnak helyet.

 

Hozzászólások 

 
#2 Goodbye 2021-09-21 11:31
Minden csak viszonyítás kérdése. Alkottak ők ennél jobbakat is. Más zenekarok viszont örülnének, ha csak egyszer összehoznának olyasmit mint ez. A retro discóknak mindenképpen jót tett az Unforgiven meg a Nothing Else Matters. S gitárboltosok viszont biztos utálják az Enter Sandmant. :D
Lars azt nyilatkozta a hêten, hogy még messze van a következő lemez, de személy szerint azt se bánnám, ha már csak haknizgatnának.
Idézet
 
 
#1 rockart 2021-09-20 12:26
És ez ki t lep meg, mikor a lemez kvázi egy folyamatosan arany tojást tojó tyúk még a ami napig is?! A fekete album igen is fasza lett! Ennyi "hülye" nem tévedhet! :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.