Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét aktív a Jag Panzer

0504harryA zenekar bevallása szerint is bonyolult módon, de ismét aktív az egyik legalulértékeltebb amerikai heavy metal-banda, a pár éve nem először feloszlott Jag Panzer. A csapat az elmúlt hetekben máris felvett egy új dalt Harry „The Tyrant” Conklin énekessel.

Nemrég új dalt rögzített a stúdióban a coloradói Jag Panzer, de egyelőre még semmit sem tudni arról, milyen formában és főleg mikor láthat napvilágot a szám. Az azonban biztos, hogy ebben is az eredeti énekes, Harry Conklin hangja hallható, pedig tavaly augusztusban, amikor a zenekar ismét mozgolódni kezdett bő három év szünet után, még arról volt szó, hogy mást keresnek a frontra. „Igazából soha nem léptem ki, kurva bonyolult ez az egész”, írta Conklin a gitáros Mark Briody egy márciusi facebookos bejegyzéséhez, amikor ezt firtatták.

A Jag Panzer 1981-ben alakult, tehát az amerikai heavy metal-hullám igazán korai képviselői közé tartozott. Első lemezük, az 1984-es Ample Destruction a US power műfaj legkiemelkedőbb mesterművei közé tartozik, a csapat azonban a tagcserék és néhány rosszul meghozott döntés következtében nem tudta megjelentetni a folytatást. Csupán 1994-ben tértek vissza a színre a Dissident Alliance lemezzel, ez a modernebb hangvételű anyag azonban eleve esélytelenül indult a tradicionális metal legsötétebb korszakában. A banda ezután szerencsére összekapta magát, és a visszatért eredeti énekessel, Harry „The Tyrant" Conklinnal a mikrofonnál bivaly albumok egész sorát jelentette meg egészen a 2011-es The Scourge Of The Lightig. A Jag Panzer azonban sajnos mindig az ismeretlenség homályában mozgott, így nem sokkal utóbbi album kiadását követően feloszlottak. A dolog szerencsére nem tartott sokáig…

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Nűnű 2015-05-04 20:14
Szeretem őket, szívesen hallgatom, ez jó hír nekem :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.