Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Instrumentális lehet az Apocalyptica következő nagylemeze

1219apUtoljára 2015-ben adott ki új lemezt az Apocalyptica. Ha hihetünk a finn csellómetalosok egyik főarcának, lehetséges, hogy a Shadowmaker folytatása ismét teljesen instrumentális lesz.

„Most van bennünk egy olyan határozott érzés, hogy instrumentális albumot készítünk”, mondta Eicca Toppinen a Kaaos TV-nek. „Az előző lemezeken az instrumentális dalokat kombináltuk az énekes nótákkal, és tök jó volt, hogy hívhattunk vendégeket, meg Franky Perezzel is nagyszerűen dolgoztunk együtt a Shadowmaker lemezen. De aztán mindnyájunk elindult abba az irányba, hogy érdekes lenne most egy komplett instrumentális album, mert akkor semmiféle kompromisszumot nem kell kötnünk. Szóval talán valami tényleg, nagyon őrült dolog születhet most, amit még soha senki nem csinált korábban. A legérdekesebb tényleg egy olyan lemez elkészítése lehetne, ami semmi máshoz sem hasonlít, amit eddig hallhattál. A múltban párszor már képesek voltunk olyasmit készíteni, ami tényleg semmihez sem köthető, semmihez sem hasonlítható. Az első album különösen forradalmi volt, hiszen azelőtt semmi sem szólt úgy. Szerintem a Cult lemezünk is ilyen, semmi máshoz nem lehet hasonlítani, teljesen egyedi alkotás. És most mindannyiunknak izgatja a fantáziáját, hogy megint valami hasonlót készítsünk. Már csak azért is, mert manapság nem feltétlenül az albumokról szól az élet…”

Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy az Apocalyptica végleg búcsút mond a vokális daloknak. „Van annyi szabadságunk és lehetőségünk, hogy single-ket is kiadjunk. Ha esetleg énekesekkel akarunk dolgozni, és akármilyen okból velük szeretnénk közösen dalokat írni, nem kell ezeket feltétlenül feltenni az aktuális albumra, hogy ezekkel adjuk el a lemezt. Az ember több szinten is dolgozhat egyszerre, és ez a modern idők egyik előnye.”

 

Hozzászólások 

 
#3 Starlight Express 2018-08-17 11:53
Eddig bármit adtak ki, az egy kicsivel jobb lett mint az előző. Kíváncsian várom az új albumot.
Idézet
 
 
#2 Carrast 2018-08-16 13:01
Nagyon helyes, ugyanis a Cult az egyetlen Apocaliptyca album amit szeretek, a dob meg az ének megölte a hangulatot nálam mindig, pedig próbálkoztam!
Idézet
 
 
#1 Sinka Péter 2018-08-16 09:22
Nagyon jól teszik. De vegyenek vissza a torzításból és a dobból is, mert az ének mellett pont ezek azok, amelyek miatt egyre kevésbé szerethetővé váltak 2005 de még inkább 2003 után...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.